Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze Nederlandse vrouw gaat de modemarkt veroveren

Stylist Elsbeth Schiphorst lanceert morgen haar eigen kledingcollectie. Onder de naam Elcie brengt ze kledingstukken die 'wars zijn van trends'. In haar tijdloze creaties zit een vleugje bohemien, geïnspireerd door etnische details en de geur van India. Elsbeth Schiphorsts leven en visie worden b...

Deze Nederlandse vrouw gaat de modemarkt veroveren

Stylist Elsbeth Schiphorst lanceert morgen haar eigen kledingcollectie. Onder de naam Elcie brengt ze kledingstukken die 'wars zijn van trends'. In haar tijdloze creaties zit een vleugje bohemien, geïnspireerd door etnische details en de geur van India.

Elsbeth Schiphorsts leven en visie worden bepaald door alles wat zij ziet en opslaat. Voor haar bestaat de wereld uit beelden, uit één grote projectie van mooie foto’s. Door haar beeld gedreven focus is ze altijd uit op het creëren van het mooiste plaatje.

Elsbeth heeft gewerkt als fashionstylist voor verschillende glossies, reclame-shoots, interieurprojecten en kinderkledingmerken, waarbij het laatste haar veelvuldig naar India voerde. Daar werd zij door reststoffen getriggerd om haar visie en talent om te zetten in een eigen collectie.

Lees ook: Proost! Op deze plekken slaap je in een wijnvat

Persoonlijke stijl

"Er is zo veel moois voorradig dat anders vernietigd wordt. Het beeld van die bergen gekleurde stoffen was zo mooi, het ging me aan het hart dat daar niks mee gebeurde. Ik moest daar iets mee. Het moet anders. Het is belangrijk dat mensen een persoonlijke stijl ontwikkelen.

Een stijl die bij hun leven past. En iets kiezen dat echt bij hen hoort. We moeten af van massaproductie, zowel in aantallen als in maatvoering. Daarom heb ik met Elcie gekozen voor een tijdloze collectie in een kleine oplage," aldus de ontwerpster.