Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze 9 stijlregels van Audrey Hepburn zijn nog altijd helemaal van nu

Al is het meer dan vijftig jaar geleden dat Audrey Hepburn regeerde als stijlkoningin tijdens Hollywoods 'golden age', haar invloed is nog steeds zichtbaar in de kledingregels van nu. Nog altijd zijn bijvoorbeeld de pixie pants, gecombineerd met vrouwelijke flatjes (zie foto hieronder) niet weg t...

Deze 9 stijlregels van Audrey Hepburn zijn nog altijd helemaal van nu

Al is het meer dan vijftig jaar geleden dat Audrey Hepburn regeerde als stijlkoningin tijdens Hollywoods 'golden age', haar invloed is nog steeds zichtbaar in de kledingregels van nu.

Nog altijd zijn bijvoorbeeld de pixie pants, gecombineerd met vrouwelijke flatjes (zie foto hieronder) niet weg te denken uit het hedendaagse modebeeld.

Audrey met haar statement pixie pants en flatjes

Altijd 'on trend'

En wat dacht je van het klassieke zwarte jurkje, de prachtige oversized zonnebrillen, rode lipstick en het riempje dat elke taille slanker doet lijken? Audreys tijdloze klassiekers blijven altijd on trend.

Deze negen stijlregels van La Hepburn kunnen zo in jouw modebijbel onder de noemer 'stijlvol chic'. 

1. Benadruk je taille

Bepaal zelf je silhouet, of je nu een zwierige zomerjurk draagt of een strak exemplaar, met een simpele riem. Audrey wisselde brede riemen af met smalle ceintuurs, maar één ding deed ze altijd: het smalste deel van haar taille benadrukken.

2. Leen dat mannencolbert

Koester je innerlijke Audrey overdag met een preppy geruite blazer en een vlinderstrik. Kom 's avonds uit je comfortzone door een top mét décolleté te dragen onder een (halfopen) smokingjasje. Chic mag ook best sexy zijn.

3. Show die mooie rode mond

Opvallende rode lippen kunnen elke outfit net dat beetje extra geven; of je nu een casual pantalon draagt of dat klassieke zwarte jurkje. Zorg er wel voor dat je je kleding simpel houdt, net als La Hepburn, met weinig in het oog springende accessoires en minimale make-up. 

4. Investeer in een goed paar loafers

De schooljaren liggen achter je, maar dat geeft helemaal niets: een paar mooie penny loafers zijn een aanwinst voor elke schoenencollectie. Ze maken je jeugdig en toch sophisticated, en een goedgemaakt paar gaat een leven lang mee.

5. Altijd een oversized zonnebril binnen handbereik

Wil je een keer incognito zijn in je eigen stad, dan is een grote zonnebril je geheime wapen. Holly Golightly, het personage dat Audrey Hepburn speelde in de klassieker Breakfast at Tiffany's, gaf de voorkeur aan een exemplaar met een 'schildpad frame' en grote, lichtgroene glazen - een zonnebril die nog altijd veel wordt verkocht.

Lees ook: Wat is toch het stijlgeheim van Franse vrouwen? Straks weet je het

6. Straal power uit in je badpak

Ze zijn weer helemaal hip: badpakken. En Hepburn, die er als een powervrouw uitzag in een one-piece, zou het daar volmondig mee eens zijn. Toen zij dit rode exemplaar droeg in 1966, met haar haren strak achterover, bevestigde ze wat we eigenlijk al wisten: subtiliteit kan ontzettend sexy zijn.

7. Een skinny 'pixie pants' flatteert elk figuur

De pixie pants noemden we al eerder, Audrey kon je er in uittekenen. Hij eindigde net boven de enkel en liet zo een klein stukje huid zien. Dit tijdloze model maakt je benen optisch langer en staat goed met zowel ballerina's als hoge hakken.

8. Als je twijfelt: val terug op de LBD

Het belang van een Little Black Dress - en dat het jurkje standaard in elke garderobe hoort - daar zijn de meningen soms over verdeeld, maar Audrey zwoer erbij. En wij ook. Simpel en stijlvol tegelijk, wat wil een mensch nog meer?

9. Ontdek de veelzijdigheid van een gestreept shirt

De actrice leerde ons dat je strepen moet zien als een 'neutraal' item, dat prachtig combineert met jeans. Maar ze mixte en machete strepen net zo gemakkelijk met contrasterende prints of - helemaal anno 2017 - met nog meer strepen.