Hartstikke leuk hoor, al die zomertrends. En sommige 40-plussers kunnen met een hotpants nog best wegkomen, of zo’n kort afgescheurd spijkerbroekje waarvan je de zakken ziet zitten. Maar voor de rest van ons zijn dit 5 onmisbare items volgens de trends van 2018.

1. Spaghettitop

Een spaghettitop of zo’n los zwevend hemdje. Heerlijk luchtig, van lichte stof. Fijn om over je bikini te dragen of met een mooie BH. Felle kleuren zijn in, maar zwart kan ook altijd. Het gaat er vooral om dat het lekker los zit. 

2. Sleehak

Deze zien we graag terugkomen in de trends: de sleehak. Geeft een gewone outfit toch al snel wat van dat beachy ‘je ne sais qoi’. En nog comfortabel ook. Je loopt er rustig mee de boulevard op en neer. 

3. Wikkeljurk

Voor de twintigers onder ons, is de korte wikkelrok helemaal hot, wij kiezen toch liever voor de langere variant. De wikkelstof is doorgaans licht en de vorm geeft een speels effect. Met de hierboven genoemde sleehakken, ben je in één keer klaar.

Kate droeg deze look laatst met succes. Het jurkje (van Zara nota bene, vloog de winkel uit)

4. Maxidress

Zo’n item waar je heel de zomer in verdwaalt. En dat je elke keer meteen pakt als het schoon gewassen is. Kan zowel in de stad als op het strand. Echt, hier slaan we er een paar van in.

5. Bloemenprint

Wat je ook kiest of draagt; als er uitgesproken bloemen op staan, zit je goed. Dat belooft een vrolijke kleurrijke zomer te worden.

Victoria van Zweden is helemaal spot-on wat de bloementrend betreft.

 

Een bericht dat is gedeeld door @svenskakungligt op

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De sneaker is bijna hipper dan de pump op het moment. Zelfs in de shows van Chanel en Louis Vuitton werden de veredelde sportschoenen succesvol gecombineerd met designermode.

De sneaker van nu is groot en heeft een dikke zool.

Balenciaga zet de toon.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nora B. Sullivan (@norab.sullivan) op

Alexander McQueen kwam met deze fijne versie (€ 590)

En ook Zara stapt in met een budgetmodel (€ 69,95)

Zo draag je ‘m

De sneaker kan natuurlijk onder een sportieve look, maar ook onder een koker- of plissérok doen ze het hartstikke goed.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @miumiu_miumiu op

Bijkomend voordeel is natuurlijk dat ze ook wel een stukje prettiger lopen dan een pump, al gaat er voor ons weinig boven een goed paar Louboutins.

Beeld: Baleciaga

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​

Leather pants, korte rokjes en strakke jurken voor jonge blommen? Welnee, de jeugdige Franse first lady bewijst het tegenovergestelde. Ze verrast ons keer op keer. 

Niet zo gek ook dat haar looks vaak het gesprek is van de dag. Zo ook de onderstaande 4.

1. De leren broek

De vrouw van Emmanuel Macron koos tijdens een bezoek aan de dierentuin van Beauval (Loir-et-Cher) voor een bordeaux rode blazer van haar favoriete merk Louis Vuitton en een zwarte leren broek. En ja, dat item stal de show. De Britse Vogue noemt haar look zelfs de beste tot nu toe.

2. Kort, korter, kortst

Ze heeft een voorliefde voor gewaagde korte rokjes en strakke broeken. Iets wat door de modepers, maar ook door verschillende designers zeer gewaardeerd wordt. 

3. Strakke jurken

Brigitte Macron kan eigenlijk ook alles hebben. De Franse first lady kiest vaak voor een jurk waar haar slanke figuur goed in uitkomt. Geef haar eens ongelijk.

4. Op chique

Toen Brigitte en haar man Emmanuel een bezoek aan de VS brachten, trok ze iets uit de kast waar we haar niet vaak in zien, namelijk een lange japon. Maar ook dit staat haar wederom prachtig. Chapeau!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in