De rode loper is weer uitgerold in Venetië voor de start van het oudste filmfestival ter wereld. En deze werd platgetrapt door prachtige Louboutins en Manolo’s, met daarboven de mooiste creaties.

Deze veertigplussers zagen er wat ons betreft het mooiste uit.

More content below the advertising

1. Vanessa Redgrave (81)

De tachtigplusser Vanessa Redgrave is op het Filmfestival van Venetië geëerd met een Gouden Leeuw voor haar gehele oeuvre. Logisch dat ze er op de rode loper stralend uit zag.

De Britse actrice - die overigens iedereen in vloeiend Italiaanse bedankte - droeg een zwart pak. Met daaronder (als kleine stijlbreuk) sneakers.

2. Naomi Watts (49)

Naomi Watts had een heel bijzondere creatie van Armani Privé aan. Het lijkt een jurk gemaakt van allemaal roze post-its, maar het is toch echt couture. De strapless jurk ziet er prachtig uit.

Naomi's sieraden van Cartier mogen er trouwens ook zijn!

3. Sylvia Chang (65)

Deze kleine Taiwanese actrice is niet bij iedereen even bekend, maar we wilden je haar outfit niet onthouden. Zij draagt namelijk een najaarstrend: het pak, ook geschikt voor de vrouw. Sylvia Chang koos voor een blauw pak.

4. Olivia Colman (44)

De actrice uit de ongekend populaire serie The Crown (bedolven onder de prijzen) was ook aanwezig bij het filmfestival in Venetië. Olivia Colman koos niet voor een jurk, maar voor een chique zwarte jumpsuit. 

5. Naomi Watts (ja, nog een keer)

Actrice Naomi Watts liep niet een, maar meerdere keren over de rode loper. Ook deze jurk moesten we laten zien, want deze creatie zorgde echt wel even voor een oh ah momentje. Het is een prachtige roze satijnen jurk die haar mooie figuur goed laat uitkomen. 

Bron: InStyle Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag overleed de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Herkenbaar aan zijn onafscheidelijke witte staart, zonnebril en zwart-wit pak. Hij had een onmiskenbaar talent voor stijl en een heldere visie hoe dat eruit moest zien op de catwalk. 

Het zat er al vroeg in bij de in 1933 geboren Lagerfeld:

More content below the advertising

1. "When I was four I asked my mother for a valet for my birthday."

2. "I’m very much down to earth. Just not this earth."

3. "Moschino doesn’t have style anyway, it’s a pastiche."

Creatief directeur van Moschino Vincent Darré vond dít zo'n goede opmerking dat hij Lagerfeld vroeg de quote op te schrijven. Die liet hij op een shirt printen voor Moschino's volgende collectie en showen door Ines de la Fressange (Lagerfeld's muze waar hij mee gebrouilleerd was geraakt).

4. "Vanity is the healthiest thing in life."

5. "Well, there came this new line from Hedi Slimane at Dior that you needed to be slim to wear. It said: 'You want this? Go back to your bones.' And so I lost it all. I lost 88 pounds and never got them back."

6. "Black and white always looks modern. Whatever that word means."

7. "I am like a caricature of myself, and I like that. It is like a mask. And for me the Carnival of Venice lasts all year long."

8. "What I love best in life, is new starts. What I enjoy most is doing something I have never done before"

Vandaar dat de ontwerper ook, behalve nieuwe haute couture, steeds weer nieuwe initiatieven ontplooide. Zoals deze meubellijn met zijn onmiskenbare stijl. 

9. "I’m a working-class person, working with class."

10. "I’m not a second option person. It is that or nothing. If it is not the way I see it, I prefer not to see it."

11. "Why should I stop working? If I do, I'll die and it'll all be finished."

De modewereld is een kleurrijk icoon verloren vandaag. #RIP

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in