De Bijenkorf SS16 modecampagne: Freedom of Fashion met actrice Tilda Swinton

Vanaf 24 februari start de Bijenkorf haar ‘Freedom of Fashion’ voorjaarscampagne. De hoofdrol in de nieuwe commercial is voor de Britse, met awards onderscheiden, actrice Tilda Swinton. Bekend van zowel arthouse als mainstream films en tevens een fashion icon. De fotografe Frederike Helwig regisseerde de commercial en schoot de campagnefoto’s waarin het vieren van je eigen stijl centraal staat.

De boodschap (voice over) is van Tilda Swinton zelf. Deze betrokkenheid vanuit de actrice is uniek. Dit leverde een prachtige tekst op passend bij het thema:

The world is wide and high
And you are in it
Stay open
Cherish the authentic
Stay curious
Don't be afraid
The world is wide and freehearted
And the road winding
Celebrate every bend
Words can be overrated
Tell us who you are without them
Take your self in your own two hands and hold it high and proud
Fly your flag with joy

Article continues after the ad

Over de regisseur

Frederike Helwig is een Duitse fashion en portretfotografe en heeft voor vele grote, internationale titels gewerkt. Ze is bekend vanwege haar gemixte stijl van fotograferen, een combinatie van documentair en fashion.

Over Tilda Swinton

De Britse actrice won meerdere filmprijzen waaronder een Oscar. Ze speelde in vele films o.a Michael Clayton, Chronicles of Narnia en The Grand Budapest Hotel. Daarnaast is zij model, performancekunstenaar en dankbare muze voor modeontwerpers. Ze werkte eerder onder andere samen met Viktor & Rolf en Chanel.

Website

www.debijenkorf.nl