Niet op Zuid-Beveland, waar hij vandaan komt, maar op Ibiza showde de Goese modeontwerper David Laport op Hemelvaartsdag zijn nieuwste collectie, bestaande uit twintig looks.

Dat deed hij tijdens de derde editie van de Mercedes-Benz Fashion Week Ibiza, een onderdeel van de Madrid Fashion Week. In zijn nieuwste ready-to-wearcollectie, geïnspireerd op couture pieces, staan sculpturale vormen centraal. David liet zich inspireren door zowel een innovatieve landbouwtechniek, genaamd Super Photosynthesis, waarmee planten tien keer sneller kunnen groeien, als door een fotoserie van Beth Moon, die de alleroudste bomen ter wereld laat zien. Deze 'oude en nieuwe' contrasten vormen de hoofdthema's achter deze collectie. 

Voor de kleuren liet de Zeeuwse ontwerper zich leiden door de prachtige natuur van Ibiza. Zangeres Wende Snijders is trouwens groot fan van David en draagt zijn creaties graag. Vorig jaar stond ze ermee op de cover van ons septembernummer. In stemmig zwart.

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in