Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Chique stappers: de espadrille is hot deze zomer

Lekkere luchtige jurken, een fijn slippertje, maar ook de espadrille (hoog of laag) is het helemaal deze zomer. Onze eigen koningin werd er immers vorige week al op gespot. Ze lopen lekker, zijn luchtig en makkelijk te combineren. De espadrille (gemaakt van canvas of katoen) doet het al jaren goe...

Chique stappers: de espadrille is hot deze zomer

Lekkere luchtige jurken, een fijn slippertje, maar ook de espadrille (hoog of laag) is het helemaal deze zomer. Onze eigen koningin werd er immers vorige week al op gespot.

Ze lopen lekker, zijn luchtig en makkelijk te combineren. De espadrille (gemaakt van canvas of katoen) doet het al jaren goed.

Stukje geschiedenis

Even een duik in de (mode)geschiedenis. Deze fijne stapper werd al gemaakt in de veertiende eeuw in de Spaanse gemeenschap Catalonië. De traditionele espadrille heeft een bovenkant van canvas, maar tegenwoordig zijn er verschillende modernere versies te vinden. 

Looks

In de jaren vijftig waren actrices Audrey Hepburn en Grace Kelly al enorme fan. Hoe draag je deze fijne stapper het beste?

Combineer de espadrille met denim voor de ultieme seventies look, net als Máxima. Maar ook onder een jeans of een lange zwierende rok staan ze waanzinnig. 

Net als Máxima

Onder een jeans

En dan nog even onze favorieten op een rij. Het is nu de tijd om ze te kopen, want er is nog steeds sale. En daar worden we heel blij van.

1. Espadrille van satijn van L.K.Bennet, te koop bij de Bijenkorf voor € 125,-

2. Denim platform espadrille sandals van Miu Miu, te koop bij MyTheresa voor  € 390,-

3. Stoffen espadrille van de Zara, te koop voor € 25,95 

Bron: Nouveau/InStyle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in