Veel vrouwen (uiteraard ook een hele groep mannen) zijn in de ban van de looks van de Franse first lady: de 64-jarige vrouw van Emmanuel Macron ziet er elke keer prachtig uit.

Ook nu, tijdens een werkbezoek aan China (Beijing en Xian), sprong haar outfit er weer uit.

Vandaag is rood
Ze droeg een lange rode jurk met een zilveren riem, die haar slanke lijf mooi accentueert. De keuze is overigens niet zo gek, want de kleur rood is een gelukssymbool in China. 

 

Rood
Op de tweede dag van het bezoek aan China droeg Brigitte overigens wederom rood. Een prachtige jas van Balmain waarmee ze de kou trotseerde. De opvallende kleur staat haar gewoon erg goed!

Bron: Express/Telegraph
Beeld: Hollandse Hoogte

Het wordt kouder buiten, dus het straatbeeld wordt weer bepaald door verschillende soorten sjaals. Maar ken je deze nog? Een hoofddoek met print, vaak in het zwart of rood, die gedragen werd als 'neksieraad'. Je kon er in de jaren tachtig en negentig niet om heen: de keffiyeh. Ook wel bekend als de PLO en Arafat-sjaal. 

 

 

 

 

 

 

De beroemde sjaal was ooit een statement (het nationale symbool van Palestina) en werd daarom gebruikt bij demonstraties tegen Israël.

Bescherming

Verder werd de hoofddoek traditioneel gedragen door Arabische mannen. De keffiyeh beschermde hen in de woestijn: als beschutting tegen de hitte van de zon en om ogen en mond te beschermen tegen stof en zand.

Fashion

Maar in de jaren tachtig en negentig werd het ineens een mode-item. Modemeisjes, beroemdheden (onder meer Justin Timberlake, David Beckham, Sting en Ricky Martin), hipsters en tieners droegen hem in combinatie met bijvoorbeeld een skinny jeans en een paar All Stars eronder. 

 

Op de catwalk

Maar ook designers speelden in op de trend. Op de catwalk zagen we verschillende varianten voorbijkomen: als jurk, broek of vest. Op een gegeven moment was de sjaal uit het modebeeld verdwenen.

Tegenwoordig zie je de Arafat-sjaal ook niet zo vaak meer. Wellicht dat-ie ooit weer in de mode komt. Bij John Galliano zagen we op de catwalk wel een paar shawls die ons heel erg aan deze deden denken!

 


Bron: NRC/InStyle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Size matters als we het over de tas hebben dit najaar: het gaat zelfs van extra extra small (gezien bij Marc Jacobs en Stella McCartney) naar XXL (gespot bij Jacquemus en Victoria Beckham).

 

Deze handtassen zijn helemaal hot deze herfst!

1. De mini me

Hoe kleiner, hoe beter dit najaar. Deze mini me draag je overigens niet over je schouder, maar als een ketting om de nek of om je middel. Niet dat je veel in zo'n necklace bag kwijt kunt, maar je belangrijkste kaart wel.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

In coffee we believe amen * Anzeige / Ad

Een bericht gedeeld door XENIA ADONTS (@xeniaadonts) op

2. Logo mania

Logo's kunnen dit najaar nog steeds. Sterker nog, het wordt steeds gekker en groter. Op kleding. schoenen en nu ook tassen. Gespot bij onder meer Burberry, Prada en Fendi.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Off-White™ caramel leather “mini box” handbag. made in italy.

Een bericht gedeeld door Off-White™ (@off____white) op

 

 

3. Groot, grootser, groots

XXL is het helemaal dit najaar, niet alleen jassen maar ook tassen doen dus mee. Gespot bij designers Jacquemus en Victoria Beckham. Je kunt zo'n beetje je hele garderobe erin meenemen. Praktisch? Nee, maar dat is fashion ook niet altijd. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love this easy carry-all slouchy #VBAW18 #DuvetShopper in leopard print, now available at #VBDoverSt 🐆 x Kisses

Een bericht gedeeld door Victoria Beckham (@victoriabeckham) op

 

4. Zadel om de nek

In 2000 was de zogenoemde saddle bag een echte eyecatcher. Iedereen wilde zo'n exemplaar. De reden: Carrie Bradshaw droeg een variant van Dior in Sex and the City. Dit najaar wordt deze tas nieuw leven ingeblazen. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Roman holidays @Dior #DiorSaddle #SuppliedbyDior

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni (@chiaraferragni) op

Bron: InStyle Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in