Alexa Chung óp een Barbour
Alexa Chung óp een Barbour

Britser dan Barbour wordt het niet en de nieuwe collectie in samenwerking met Alexa Chung wil je meteen hebben.

Bij Barbour denk je vermoedelijk aan een katoenen wax coat van enig gewicht. Jagersgroen, loodzwaar, om in te overleven tijdens lange wandelingen in de Hooglanden dan wel over de Veluwe, met minimaal een of twee jachthonden aan je enkel, dat werk.

Article continues after the ad

Die klassiekers zijn er uiteraard nog altijd...

...maar om het 125-jarig bestaan van het familiebedrijf te vieren, is Barbour in zee gegaan met Alexa Chung. Journalist, presentator, fashionista, ontwerper én Barbourliefhebber: ze is er al jaren in uit te tekenen als ze festivals bezoekt.

Het is de eerste keer dat de outerwear-klassieker samenwerkt met een andere designer, Alexa levert minimaal twee jaar en vier seizoenen ontwerpen voor de Barbour X Alexachung collectie.

En die is leuk. Kleurrijker dan de klassiekers en bovendien lichter in gewicht, zodat je er tijdens het koele zomerweer van nu al plezier van kunt hebben.

Maar wel met prachtige voeringen die je wilt laten zien (omslaan die manchetten!) en alle kwaliteiten van een echte Barbour: zelfs tijdens een stortbui blijf je droog en warm, zonder dat het klamme zweet je uitbreekt.

Foto's (c) Barbour X Alexachung

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in