Wijnrood, aubergine, framboos en lila zijn dé modekleuren van het najaar. Met deze items en accessoires in je kast ben je weer helemaal bij. Máxima doet het hierboven al even voor, nu jij nog!

Drie trends in één item. Ruches mogen weer dit najaar en als daar nog een bont bloemenmotief in aubergine bij komt kijken, zijn we helemaal compleet.

More content below the advertising

Rok, Alice + Olivia, € 600,-

Een ceintuur 'breekt' je outfit en je lijkt er meteen ook slanker door. Deze wijnrode ceintuur van fluweel is echt een eyecatcher.

Ceintuur, Claudia Sträter, € 24,95

Bij het najaar horen ook kledingstukken die iets dekkender zijn. Deze oversized trui zit heerlijk, en is door de kleur is ook helemaal 'on trend'.

Trui, Bassike, € 340,-

Deze prachtig bewerkte schoudertas van leer kan je makkelijk combineren.

Tas, Jerôme Dreyfuss, € 590,-

Gelegenheid voor een jurk? Kies dan deze met decoletté en draperie. Zeer stijlvol.

Jurk, Phase Eight, € 129,-

Lange oorbellen mogen ook weer dit najaar. Deze kleurrijke exemplaren staan goed bij een wat neutralere outfit zodat ze echt in het oog springen.

Oorbellen, Bibi Marini, € 205,-

Je kan nooit teveel enkellaarsjes hebben en een nieuwe modekleur is hét excuus voor een nieuw paar. Deze zijn van suéde.

Enkellaarsjes, AGL, € 250,-

Natuurlijk zien we de modekleur ook terug op de catwalks zoals hier bij Erdem.

Nu in Nouveau

In Nouveau lees je deze maand alles over de nieuwe najaarstrends voor 2018, hoe je ze het beste draagt en welke kleur het beste bij je leeftijd past. Zo doet knalroze het goed bij 40+'ers, staan deze aubergine en wijnrode kleuren je prachtig als je 50+ bent en is lila dé kleur voor 60+'ers.

Nu in de winkel:

Beeld Máxima: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag overleed de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Herkenbaar aan zijn onafscheidelijke witte staart, zonnebril en zwart-wit pak. Hij had een onmiskenbaar talent voor stijl en een heldere visie hoe dat eruit moest zien op de catwalk. 

Het zat er al vroeg in bij de in 1933 geboren Lagerfeld:

More content below the advertising

1. "When I was four I asked my mother for a valet for my birthday."

2. "I’m very much down to earth. Just not this earth."

3. "Moschino doesn’t have style anyway, it’s a pastiche."

Creatief directeur van Moschino Vincent Darré vond dít zo'n goede opmerking dat hij Lagerfeld vroeg de quote op te schrijven. Die liet hij op een shirt printen voor Moschino's volgende collectie en showen door Ines de la Fressange (Lagerfeld's muze waar hij mee gebrouilleerd was geraakt).

4. "Vanity is the healthiest thing in life."

5. "Well, there came this new line from Hedi Slimane at Dior that you needed to be slim to wear. It said: 'You want this? Go back to your bones.' And so I lost it all. I lost 88 pounds and never got them back."

6. "Black and white always looks modern. Whatever that word means."

7. "I am like a caricature of myself, and I like that. It is like a mask. And for me the Carnival of Venice lasts all year long."

8. "What I love best in life, is new starts. What I enjoy most is doing something I have never done before"

Vandaar dat de ontwerper ook, behalve nieuwe haute couture, steeds weer nieuwe initiatieven ontplooide. Zoals deze meubellijn met zijn onmiskenbare stijl. 

9. "I’m a working-class person, working with class."

10. "I’m not a second option person. It is that or nothing. If it is not the way I see it, I prefer not to see it."

11. "Why should I stop working? If I do, I'll die and it'll all be finished."

De modewereld is een kleurrijk icoon verloren vandaag. #RIP

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in