De altijd al hip geklede Lyn Slater, docent aan de universiteit van Fordham (New York), ging tijdens New York Fashion Week lunchen met een vriend. Toen ze naar buiten liep, veranderde haar leven totaal.

Hordes fotografen stonden om haar heen: iedereen wilde een foto van de excentriek geklede vrouw die als handelsmerk haar zonnebril heeft. Totaal overdonderd door alle aandacht besloot Lyn een blog te starten en mensen te inspireren door haar stijl. En zo werd de site Accidental Icon geboren. 

Article continues after the ad

Ongeacht je leeftijd
Lyn is de jongste niet meer, maar ze vindt het onzin dat mensen zich moeten kleden naar hun leeftijd: van een T-shirt met daarop de Rolling Stones tot gescheurde spijkerbroeken en biker boots, ze draagt het allemaal "Ik ben van mening dat als je je comfortabel voelt in wat je draagt, ongeacht je leeftijd, dat je dit dan uitstraalt en er vanzelf goed uitziet", zo vertelde ze onlangs aan Refinery29.

Duizenden volgers
Inmiddels heeft ze op Instagram meer dan 224.000 volgers en klust ze daarna ook nog eens bij als model. Lyn heeft inmiddels gewerkt met merken als Uniqlo en Mango. Bekijk hieronder stijlvolle foto's van 'the Accidental Icon'