Deze drie trends maken hun comeback in het huidige modebeeld.

Tutu rokken, grote strikken in het haar… We hebben het over de modetrends uit de jaren ’80. Ze zijn weer volop terug in ons dagelijkse modebeeld. De mode in de jaren ’80 kwam tot stand doordat het een steeds belangrijkere rol in de maatschappij kreeg, onder meer door de invloed van televisie. Series zoals Dallas en zenders als MTV wisten vele jongeren te bereiken. De consument besteedde meer en meer geld aan duurdere kleding en accessoires. Het was ook de periode dat de wijde broeken uit de jaren 70 omgeruild werden voor wortelbroeken, gecombineerd met wijdvallende tops. Daarnaast waren ruige, punky looks en veel zwart populair.

1. De punk look
Gothics, rockers en andere rebelse jongeren droegen standaard de kisten Dr. Martens. Maar inmiddels hebben de stoere boots de gehele modewereld betreden. Vaak werden Dr. Martens in de jaren 80 gecombineerd met een rockshirt met opdruk van The Rolling Stones, Bob Marley of Metallica. Of met een veiligheidsspeld als oorbel. Gelukkig kan deze trend gecombineerd worden met zachte kleuren of in eenvoud gedragen worden. Zo is deze look op een hedendaagse manier flatteus.

Article continues after the ad

Christopher Kane spring 2017

Haider Ackermann spring 2017

Gigi Hadid

2.Schoudervullingen
Een van de belangrijkste trends uit de jaren ’80: schoudervullingen. Door middel van schoudervullingen konden de vrouwen laten zien dat ze net zoveel macht hadden als de mannen. In diverse winter/herfst-collecties van nu zijn deze schouder-verdikkingen weer volop te zien.

Yves Saint Laurent Rive Gauche 1988

Isa Arfen

Yves Saint Lauren AW 16/17

3. Oversized
Oversized items is ook zo’n typische modetrend uit de jaren ‘80. Vooral in de wintermaanden was het populair om er casual uit te zien. Oversized sweaters en enorme T-shirts konden niet groot genoeg zijn. En ook vandaag de dag geldt dat nog, oversized mag zelfs met oversized gecombineerd worden. Heerlijk wegkruipen dus in de dikke winterkleding!

Yves Saint Laurent Rive Gauche 1989

Acne Studios fall 2016

Stella McCartney AW 16/17

 

Bron: FashionWeek