Glitter and glamour gisteren tijdens de zeventiende editie van het Musical Awards Gala 2018. Alle sterren hadden weer hun bijzonderste creaties uit de kast getrokken. Wij verzamelden de mooiste looks.

May we have your votes please?

Simone Kleinsma (59)

Won zeer terecht de award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Haar vertolking van Annie M.G. Schmidt in Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is onvolprezen. In haar dankwoord sprak ze over het verdriet voor haar overleden echtgenoot Guus Verstraete en de steun van de mensen om haar heen.

Met nadruk bedankte ze de schrijfster: "Ze kwam voor me als geschenk. En ze heeft me enorm op weg geholpen. Ik heb net als Annie moeten vechten en ze heeft me geleerd met verdriet om te gaan en niet de humor te vergeten.”

Annick Boer (46)

Nam de award voor beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical mee naar huis voor haar rol in The Bridges of Madison County. Zij kwam in het lang. Let ook op de combinatie van oorbellen, clutch en schoenen.

Irene Moors (50)

Het vakjurylid koos voor een uitgesproken rood ensemble. Gedurfd!

Hadewych Minis (41)

Mag nét meedoen in deze 40+ categorie. Zij ging voor voor een prachtige zwarte glitter met met open hals.

Marjolein Touw (55)

Bracht op onnavolgbare wijze de moeder van Annie M.G. Schmidt tot leven en won daarvoor de award voor Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical. Straalde daarnaast ook nog in deze kleurrijke creatie.

Lone van Roosendaal (48)

Werd genomineerd voor de award van Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie voor haar rol in The Bridges of Madison County. Ze koos voor een glanzende groene creatie:

Mariska van Kolck (54)

Een vrouw van details; let op het samenspel tussen de schoenen en de nagellak. Subtiel!

Bron: ANP
Beeld: Hollandse Hoogte

Ze is een meisje uit Chicago, advocate en voormalig first lady van Amerika: Michelle Obama. Amerika is dol op haar en ook op haar stijl. Die in de loop der tijd enorm veranderd is.

We nemen een duik in de geschiedenis.

Citroen

In 2009 werd Michelle Obama de allereerste Afro-Amerikaanse first lady. Door velen werd ze ook gezien als stijlicoon. Tijdens de inauguratie droeg Michelle een ensemble dat bestond uit een kanten jurk tot op de knie en een bijpassende wollen jas in het geel.

Dansen

De tint die door de ontwerper Isabel Toledo wordt omschreven als ­citroengras. Diezelfde avond verruilde ze d'r jas voor een prachtige jurk van Jason Wu. Haar man, toenmalig president Barack Obama, vroeg haar op het bal ten dans. Het was hun openingsdans.

De opvallendste outfits

En sinds de dag van de inauguratie hebben we haar stijl op de voet gevolgd. Michelle droeg veel outfits van Noord-Amerikaanse modeontwerpers. Bekijk hieronder hoe dat eruit zag.

Michelle draagt een zwarte jurk van Ralph Lauren terwijl ze wacht op Queen Elizabeth

Iedereen had het over deze jurk. De reden: hij kostte onder de 100 euro en was van Asos


In 2013 werd Obama herkozen als president van de VS. Michelle droeg voor die gelegenheid een rode creatie van de Amerikaanse designer Thom Browne

Michelle koos voor een blauw-zwarte jurk van Carolina Herrera om de Franse president Hollande te verwelkomen

Michelle begon in een Jason Wu in 2009 en eindigde in een Jason Wu in 2017

Sporten

En een prachtige vrouw is Michelle Obama nog steeds. Ze is 54 jaar, maar je zou ook geloven dat ze een veertiger is. Uiteraard moet ze daar wel voor doen, zo vertelde ze in een interview. Ze sport ongelooflijk fanatiek. Zo houdt ze onder meer van boksen en tennis en is ze vaak in de sportschool te vinden.

 

Bron: DeMorgen/DailyMail/TheList Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Als we aan warme winterjassen denken, breekt het zweet ons uit. Logisch, want we genieten nog even van een Indian summer. Toch komt ook koning winter steeds dichterbij. Dus ja, welke jas kies je dan?

Dit zijn de trends voor het najaar: van 'back to the eighties' puffy jassen (gespot bij Balenciaga en Chanel) tot zachte schapenvachten.

Beertje

We zien klassiekers als de ruit terugkomen en de heerlijke warme teddy (Max Mara en Giambattista Valli), maar ook nieuwelingen als 'de deken' en meneer lakleer zijn present. De jassen mogen overigens wel lekker oversized zijn, duik lekker weg in je grote wintervriend. 

Giambattista Valli

Burberry

Tibi

Tibi

Layeren 

We zien dit najaar ook veel laagjes op elkaar, laag over laag over laag over laag. Alles kan alles mag, we zien soms wel tien lagen over elkaar. Daarnaast wordt er gespeeld met veel gekke prints: van dieren tot bloemen. Ja, de keuze is reuze!

Victoria Beckham

Marc Jacobs

Bron: InStyle/Elle/Refinery29 Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.