Glitter and glamour gisteren tijdens de zeventiende editie van het Musical Awards Gala 2018. Alle sterren hadden weer hun bijzonderste creaties uit de kast getrokken. Wij verzamelden de mooiste looks.

May we have your votes please?

Simone Kleinsma (59)

Article continues after the ad

Won zeer terecht de award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Haar vertolking van Annie M.G. Schmidt in Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is onvolprezen. In haar dankwoord sprak ze over het verdriet voor haar overleden echtgenoot Guus Verstraete en de steun van de mensen om haar heen.

Met nadruk bedankte ze de schrijfster: "Ze kwam voor me als geschenk. En ze heeft me enorm op weg geholpen. Ik heb net als Annie moeten vechten en ze heeft me geleerd met verdriet om te gaan en niet de humor te vergeten.”

Annick Boer (46)

Nam de award voor beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical mee naar huis voor haar rol in The Bridges of Madison County. Zij kwam in het lang. Let ook op de combinatie van oorbellen, clutch en schoenen.

Irene Moors (50)

Het vakjurylid koos voor een uitgesproken rood ensemble. Gedurfd!

Hadewych Minis (41)

Mag nét meedoen in deze 40+ categorie. Zij ging voor voor een prachtige zwarte glitter met met open hals.

Marjolein Touw (55)

Bracht op onnavolgbare wijze de moeder van Annie M.G. Schmidt tot leven en won daarvoor de award voor Beste vrouwelijke bijrol in een grote musical. Straalde daarnaast ook nog in deze kleurrijke creatie.

Lone van Roosendaal (48)

Werd genomineerd voor de award van Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie voor haar rol in The Bridges of Madison County. Ze koos voor een glanzende groene creatie:

Mariska van Kolck (54)

Een vrouw van details; let op het samenspel tussen de schoenen en de nagellak. Subtiel!

Bron: ANP
Beeld: Hollandse Hoogte