De Fashionweeks staan garant voor veel kunst op de catwalk. Af en toe zitten daar momenten bij die we voorlopig niet meer vergeten. Naomi Campbell's struikelpartij bijvoorbeeld of Madonna bij Jean Paul Gaultier. Dit zijn onze 5 meest memorabele momenten tijdens de Fashionweek.

1. Naomi Campells enkels

We schrijven 1993. Topmodel Naomi Campbell loopt op de catwalk op paalhoge pumps van Vivienne Westwood. Wat volgt is één van de meest bekende struikelpartijen op de catwalk:

2. Rick Owens' modellen

Als je dacht dat je alles al gezien had in 2015... Think again. Rick Owens stuurde zijn modellen de catwalk op in een creatie die hun genitalia volledig blootlegde. Lijkt ons niets voor de Prêt-a-porter collectie.
 
 

3. Nog meer naakt

Jean Paul Gaultier kreeg Madonna in 1992 zo gek om mee te lopen als sluitstuk van zijn show. Onder haar colbert droeg déze creatie. Applaus was hun deel en daarnaast natuurlijk ook een plekje in ons overzicht van meest memorabele Fashion Week momenten.

4. Gaultier voor Hermes

In het logo van Hermes zit een paard verwerkt en dus ging Gaultier daarmee aan de haal in zijn voorjaarsshow van 2011. Zes paarden lopen in de achtergrond met de modellen mee tijdens de Grand Finale. Spectaculair!

5. Ook Bella Hadid maakt een uitglijder

Het is de nachtmerrie van elk model, maar Bella herstelde zich super. Op de catwalk van Michael Kors, maakte Bella in 2017 een valpartij. Stijlvol als altijd, lachte ze het weg en liep verder.

6. De Queen naast de Queen

Voor wie was die lege stoel toch naast Anna Wintour tijdens de London Fashion Week begin dit jaar? Op het laatste moment werd het duidelijk: Queen Elizabeth nam plaats en genoot van de show.

Tijdens de laatste Milan Fashion Week presenteerden Elizabeth Diller, Kazuyo Sejima, and Cini Boeri hun visie op de iconische nylon tas van het modehuis.

Toen Prada in de jaren ’80 een soort ‘parachutestof' lanceerde als vervanger van het traditionele leer, ging er een shock over de catwalk. Maar het zette de naam Prada wel op de kaart.

De tas die Miuccia Prada toen lanceerde, een soort nylon rugzak, werd een Prada-signature. Een iconische mode-klassieker. Vandaar dat deze tas werd geselecteerd om eens goed onder genomen te worden door drie architecten.

Voor de voorjaars/zomercollectie van 2019 tijdens de Milan Fashion Week, werden de tassen op de catwalk getoond. Handtassen zijn niet meer alleen maar eye-candy, maar hebben ook een functie. En daar een goede en stijlvolle oplossing bedenken, laat dat maar aan een architect over.

Elizabeth Diller maakte een tas én een outfit van de nylonstof. Waarom deze twee niet vaker worden gecombineerd, is haar een raadsel. Kun je je tas dragen? Als kledingstuk? Dat is de vraag waar zij antwoord op geeft.

The yoke van Elizabeth Diller:

Kazuyo Sejima richtte zich meer op reisbagage en ontwierp de Daln en Yooo, bedoeld als nekkussen en handbagage die je meeneemt in het vliegtuig. Classy en speels, met zo'n neckpillow willen wij best gezien worden in het vliegtuig.

Cini Boeri komt uit de industriële hoek. Zij wil het leven van de mens makkelijker en praktischer maken. Haar design sluit hier perfect op aan.

Bron: Architectural Digest. Beeld: Prada.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ze is een meisje uit Chicago, advocate en voormalig first lady van Amerika: Michelle Obama. Amerika is dol op haar en ook op haar stijl. Die in de loop der tijd enorm veranderd is.

We nemen een duik in de geschiedenis.

Citroen

In 2009 werd Michelle Obama de allereerste Afro-Amerikaanse first lady. Door velen werd ze ook gezien als stijlicoon. Tijdens de inauguratie droeg Michelle een ensemble dat bestond uit een kanten jurk tot op de knie en een bijpassende wollen jas in het geel.

Dansen

De tint die door de ontwerper Isabel Toledo wordt omschreven als ­citroengras. Diezelfde avond verruilde ze d'r jas voor een prachtige jurk van Jason Wu. Haar man, toenmalig president Barack Obama, vroeg haar op het bal ten dans. Het was hun openingsdans.

De opvallendste outfits

En sinds de dag van de inauguratie hebben we haar stijl op de voet gevolgd. Michelle droeg veel outfits van Noord-Amerikaanse modeontwerpers. Bekijk hieronder hoe dat eruit zag.

Michelle draagt een zwarte jurk van Ralph Lauren terwijl ze wacht op Queen Elizabeth

Iedereen had het over deze jurk. De reden: hij kostte onder de 100 euro en was van Asos


In 2013 werd Obama herkozen als president van de VS. Michelle droeg voor die gelegenheid een rode creatie van de Amerikaanse designer Thom Browne

Michelle koos voor een blauw-zwarte jurk van Carolina Herrera om de Franse president Hollande te verwelkomen

Michelle begon in een Jason Wu in 2009 en eindigde in een Jason Wu in 2017

Sporten

En een prachtige vrouw is Michelle Obama nog steeds. Ze is 54 jaar, maar je zou ook geloven dat ze een veertiger is. Uiteraard moet ze daar wel voor doen, zo vertelde ze in een interview. Ze sport ongelooflijk fanatiek. Zo houdt ze onder meer van boksen en tennis en is ze vaak in de sportschool te vinden.

 

Bron: DeMorgen/DailyMail/TheList Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.