De Fashionweeks staan garant voor veel kunst op de catwalk. Af en toe zitten daar momenten bij die we voorlopig niet meer vergeten. Naomi Campbell's struikelpartij bijvoorbeeld of Madonna bij Jean Paul Gaultier. Dit zijn onze 5 meest memorabele momenten tijdens de Fashionweek.

1. Naomi Campells enkels

We schrijven 1993. Topmodel Naomi Campbell loopt op de catwalk op paalhoge pumps van Vivienne Westwood. Wat volgt is één van de meest bekende struikelpartijen op de catwalk:

2. Rick Owens' modellen

Als je dacht dat je alles al gezien had in 2015... Think again. Rick Owens stuurde zijn modellen de catwalk op in een creatie die hun genitalia volledig blootlegde. Lijkt ons niets voor de Prêt-a-porter collectie.
 
 

3. Nog meer naakt

Jean Paul Gaultier kreeg Madonna in 1992 zo gek om mee te lopen als sluitstuk van zijn show. Onder haar colbert droeg déze creatie. Applaus was hun deel en daarnaast natuurlijk ook een plekje in ons overzicht van meest memorabele Fashion Week momenten.

4. Gaultier voor Hermes

In het logo van Hermes zit een paard verwerkt en dus ging Gaultier daarmee aan de haal in zijn voorjaarsshow van 2011. Zes paarden lopen in de achtergrond met de modellen mee tijdens de Grand Finale. Spectaculair!

5. Ook Bella Hadid maakt een uitglijder

Het is de nachtmerrie van elk model, maar Bella herstelde zich super. Op de catwalk van Michael Kors, maakte Bella in 2017 een valpartij. Stijlvol als altijd, lachte ze het weg en liep verder.

6. De Queen naast de Queen

Voor wie was die lege stoel toch naast Anna Wintour tijdens de London Fashion Week begin dit jaar? Op het laatste moment werd het duidelijk: Queen Elizabeth nam plaats en genoot van de show.

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel

Het thema dit jaar: 'Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination', inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Dit zijn onze highlights.

De jaarlijkse fundraiser van het Metropolitan Museum of Art waar Anna Wintour de gastenlijst van ongeveer 600 'lucky few' samenstelt, staat garant voor de mooiste creaties.

Maar de trappen van het museum zijn dan ook een catwalk om van te smullen. Het expositie die dit jaar extra onder de aandacht wordt gebracht: Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination. dat inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Koren op de molen van Versace, Dolce & Gabbana en Jean Paul Gaulthier.

Gastvrouwen dit jaar waren Donatella Versace, die koos voor een prachtig donkerblauw/gouden combinatie:

Amal Clooney oogste met deze creatie van Richard Quinn zowel lof als onbegrip. Vooral de lange broek onder de jurk kon rekenen op heel wat opgetrokken wenkbrauwen.

En Rihanna ging voor een pauselijke look. Maison Margiela by John Galliano tekende voor het design.

Laat het maar Madonna in Jean Paul Gaulthier over om een statement te maken.

Kim Kardashian West droeg een crucifix op haar heup in deze nauwsluitende Versace

En Sarah Jessica Parker pakte uit met deze creatie van Dolce & Gabbana

Voor de oplettende kijker: De diadeem is een heuse kerststal:

Model/actrice Cara Delevigne ging iets ingetogeners van Dior. Nou ja, ingetogen...

Terwijl Rosie Huntington Whiteley juist voor een goddelijk aureooltje koos van Ralph Lauren. Een van de toppers wat ons betreft!

Katy Perry kwam als engel

Jennifer Lopez droeg het katholieke kruis op de borst van deze Balmain.

Maar de absolute showstopper dit jaar, is Blake Lively. Wat een práchtige jurk. Versace, bedankt!

Voor een stoeltje betaal je maar liefst 40.000 dollar. Alles voor het goede doel natuurlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. AFP PHOTO/Hector RETAMAL/Angela WEISS. EPA/JUSTIN LANE