De tijd dat de kokerrok alleen door de secretaresse gedragen werd is allang voorbij, de nauwsluitende rok is hot en maakt je super vrouwelijk! Maar hoe draag je hem als je geen maat 36 hebt of geen twintig meer bent?

De kokerrok is ooit ontworpen door Christian Dior met de gedachte om de meterslange stoffen die gebruikt werden voor dameskleding voorgoed de wilgen in te hangen. Hij vond het dikmakend en onnodig verhullend, het werd tijd de vrouwelijke lijnen te laten zien.

More content below the advertising

Zijn theorie heeft zich bewezen en de kokerrok kleedt af mits je kiest voor de juiste pasvorm en goede materialen. Niet voor niets zijn Heleen van Royen (50+), Koningin Máxima en Jennifer Lopez (bijna 50+) regelmatig te spotten in een kokerrok.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo) op

Annemarie van Leggelo is Etiquette/Imago deskundige: ‘Ik kies als het even kan voor een kokerrok of een kokerjurk omdat het stijlvol staat, supervrouwelijk is en versterkt ook nog je expertstatus”.

Nouveau vroeg Selma Duinkerken (50), gespecialiseerd in kokerrokken, naar de voordelen van dit model rok en tips om 'm te dragen.

1. De kokerrok kleedt af

Als je denkt dat je laag over laag moet dragen om slanker te lijken, heb je het mis. De kokerrok volgt je lijnen en maakt in een donkere kleur extra slank. Het is niet strakker dan je gemiddelde jeans en laat minder contouren zien dan een pantalon.

2. Maakt je taille slank

Als je denkt dat je geen taille hebt, probeer dan eens een kokerrok met een ruimvallende blouse erop. Stop je blouse in je kokerrok en laat het nonchalant blousen, gegarandeerd een wespentaille! Waarom zou je alleen je taille laten zien als je maat 34 hebt?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Queen Máxima (@queen.maxima) op

3. Lift de billen

Vrouwen met billen, show them! Kies voor een kokerrok met een goed design, daarmee bedoelen we dat de taille en heuphoogte perfect aansluit, dan heb je ineens billen die je best mag laten zien.

Bij Tubino zijn ze gespecialiseerd in kokerrokken en jurken en maken ze het perfect op maat. Je kunt hier online shoppen, voor maatwerk gaan we naar de winkel in Amsterdam.

4. Maakt sexy en je kunt zo van kantoor naar party

Een lekkere broek of een heerlijke jeans draag je met veel plezier, maar ben je in de mood voor feminiene look dan is de kokerrok uiterst geschikt om met veel topjes of blousejes te combineren, sensueel en super vrouwelijk!

Door te variëren met de top kies je snel voor een uitdagende of juist meer zakelijke outfit.

5. Super makkelijk te combineren 

De kokerrok is een perfecte basis item, alles wat je boven een zwarte pantalon kunt dragen, kun je ook op een kokerrok dragen. Het mooiste is de klassieke stijl met een frivole blouse erop, maar nu met het winterse weer is het ook heel mooi te combineren met een merino wollen coltrui.

Beeld en bron: ANP en Tubino

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Zijn het klompen, muiltjes of kekke instappers? Nee, het zijn clogs. Houten stappers die in de jaren zeventig o zo populair waren. Inmiddels weten we, alle trends komen weer terug.

We nemen dus weer in duik in de modegeschiedenis.

More content below the advertising

Hippe houtjes

Toen waren deze houten 'monsters' geliefd bij het modevolk. En nu dus ook weer. Uiteraard zijn ze wel in een modern jasje gestoken. Dus ze kunnen er best mee door. Wij omarmen ze ook weer.

Op de catwalk

De clogs, geïnspireerd op de houten klomp, kwam uiteraard ook voorbij op de catwalk. Zo blies de Britse designer Molly Goddard nieuw leven in de schoen door ze te bekleden met haren, deed Gucci er een bontje in en gooide Dior er studs tegenaan.

Bron: InStyle/Refinery29 Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vandaag overleed de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Herkenbaar aan zijn onafscheidelijke witte staart, zonnebril en zwart-wit pak. Hij had een onmiskenbaar talent voor stijl en een heldere visie hoe dat eruit moest zien op de catwalk. 

Het zat er al vroeg in bij de in 1933 geboren Lagerfeld:

More content below the advertising

1. "When I was four I asked my mother for a valet for my birthday."

2. "I’m very much down to earth. Just not this earth."

3. "Moschino doesn’t have style anyway, it’s a pastiche."

Creatief directeur van Moschino Vincent Darré vond dít zo'n goede opmerking dat hij Lagerfeld vroeg de quote op te schrijven. Die liet hij op een shirt printen voor Moschino's volgende collectie en showen door Ines de la Fressange (Lagerfeld's muze waar hij mee gebrouilleerd was geraakt).

4. "Vanity is the healthiest thing in life."

5. "Well, there came this new line from Hedi Slimane at Dior that you needed to be slim to wear. It said: 'You want this? Go back to your bones.' And so I lost it all. I lost 88 pounds and never got them back."

6. "Black and white always looks modern. Whatever that word means."

7. "I am like a caricature of myself, and I like that. It is like a mask. And for me the Carnival of Venice lasts all year long."

8. "What I love best in life, is new starts. What I enjoy most is doing something I have never done before"

Vandaar dat de ontwerper ook, behalve nieuwe haute couture, steeds weer nieuwe initiatieven ontplooide. Zoals deze meubellijn met zijn onmiskenbare stijl. 

9. "I’m a working-class person, working with class."

10. "I’m not a second option person. It is that or nothing. If it is not the way I see it, I prefer not to see it."

11. "Why should I stop working? If I do, I'll die and it'll all be finished."

De modewereld is een kleurrijk icoon verloren vandaag. #RIP

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in