De kleding die prins George draagt vliegt razend snel (het George effect) de winkels uit. Niet zo gek dat het jochie toen hij een jaar uit was door het Britse blad GQ Magazine uitgeroepen werd tot één van de best geklede Britten.

Zijn ‘koninklijke’ stijl wordt door iedereen omarmt en er bestaat zelfs een blog What Prince George Wore. Hoog tijd voor een lijstje dus.

Article continues after the ad

1. GQ mannetje
Nog voordat prins George twee werd, stond hij al in de lijst best geklede Britten. Het pakje (de blauwe spencer met ingebreide soldaatjes) was binnen 48 uur uitverkocht. 

2. Blauw in Canada
Toen de Britse royals een bezoek brachten aan Canada, verscheen de kleine George in een blauw gebreide sweater van het merk Pepa & Co. Hoewel het een vrij simpel exemplaar is, gingen fans van het kleine stijlicoon massaal op zoek naar de trui. Met als resultaat dat ook dit item in rap tempo uitverkocht was.

3. Streepje
Toen George drie jaar werd, deelde Kensington Palace een nieuwe foto van het schattige jongetje. Moeder Kate had hem weer in het nieuw gestoken: een gestreepte trui met daarop een walvis. Nadat duidelijk werd dat de sweater afkomstig was van Pepa & Co stonden moeders in de rij om ook dit item voor hun kind te bemachtigen.

4. Crocs zijn hip
Alles wat de kleine prins draagt is hip. Zo zorgde hij er ook voor dat de Crocs voor een bepaalde periode niet aan te slepen waren. George droeg de praktische stappers tijdens een uitje naar een polowedstrijd.

 

Now watch me nae nae #princegeorge

Een bericht gedeeld door Prince George (@princegeorge_cambridge) op

5. De badjas
Ook de badjas die George droeg toen Barack Obama even kwam 'buurten' was razend populair. Nadat de foto's online verschenen, was de outfit die hij die avond droeg binnen dertig minuten uitverkocht. 

 

Prince George meets The President and First Lady of the United States.

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Bron: Daily Mail/The Telegraph
Beeld: Hollandse Hoogte