Op modegebied was het niet een al te best jaar voor Melania Trump. De 'modepolitie' zat de first lady flink op de hielen. Met als resultaat: een lijstje modeflaters.

De verkeerde paar hakken, een te opvallende jurk of een zonnebril dragen terwijl het toch echt al donker is. Ja, Melania sloeg de plank vaak mis dit jaar.

1. Killer heels
Uiteraard staan de torenhoge hakken die Melania droeg tijdens een bezoek aan het rampgebied in Texas bovenaan de lijst. Haar outfit was namelijk alles behalve gepast. En daarom vielen een hele hoop mensen over haar keuze voor een paar killer heels van Manolo Blahnik.

2. Labour Day
De vrouw van Donald Trump droeg op Labor Day een kleurrijke japon (niet van Amerikaanse makelij, wat wel moest) die misschien wel de meeste gehate jurk ooit is. 

3. Te dure blouse
Dat Melania het op kledinggebied het niet altijd helemaal snapt moge duidelijk zijn. Toen ze in de aarde aan het wroeten was in de moestuin van het Witte Huis (overigens aangelegd door haar voorgangster Michelle Obama) droeg ze een peperdure blouse van Balmain.

4. Is het zonnig?
Haar zonnebril, die ze graag en vaak in de avond draagt, houdt nog steeds de gemoederen bezig. Waarom jezelf verstoppen achter een bril terwijl het helemaal niet zonnig is? De reden is niet bekend, maar op Twitter worden er nog steeds grapjes over gemaakt. 'Zo kan ze zonder dat iemand het door heeft met haar ogen rollen als haar man weer iets vreemds zegt.' En: 'Ze heeft gewoon geen zin om de hele dag tegen het hoofd van Donald aan te kijken', zo klinkt het.

5. Pittig prijskaartje
Te opvallend en belachelijk duur waren de reacties op de fuchsia jurk van designermerk Delpozo (prijskaartje: 2950 dollar) die Melania droeg tijdens een speech over arme kinderen.

Bron: Nouveau/Twitter/The Telegraph
Beeld: Hollandse Hoogte

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel

Het thema dit jaar: 'Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination', inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Dit zijn onze highlights.

De jaarlijkse fundraiser van het Metropolitan Museum of Art waar Anna Wintour de gastenlijst van ongeveer 600 'lucky few' samenstelt, staat garant voor de mooiste creaties.

Maar de trappen van het museum zijn dan ook een catwalk om van te smullen. Het expositie die dit jaar extra onder de aandacht wordt gebracht: Heavenly bodies: fashion and the catholic imagination. dat inspireerde tot uitbundige stoffen, drukke patronen en de meest uitgesproken outfits in jaren. Koren op de molen van Versace, Dolce & Gabbana en Jean Paul Gaulthier.

Gastvrouwen dit jaar waren Donatella Versace, die koos voor een prachtig donkerblauw/gouden combinatie:

Amal Clooney oogste met deze creatie van Richard Quinn zowel lof als onbegrip. Vooral de lange broek onder de jurk kon rekenen op heel wat opgetrokken wenkbrauwen.

En Rihanna ging voor een pauselijke look. Maison Margiela by John Galliano tekende voor het design.

Laat het maar Madonna in Jean Paul Gaulthier over om een statement te maken.

Kim Kardashian West droeg een crucifix op haar heup in deze nauwsluitende Versace

En Sarah Jessica Parker pakte uit met deze creatie van Dolce & Gabbana

Voor de oplettende kijker: De diadeem is een heuse kerststal:

Model/actrice Cara Delevigne ging iets ingetogeners van Dior. Nou ja, ingetogen...

Terwijl Rosie Huntington Whiteley juist voor een goddelijk aureooltje koos van Ralph Lauren. Een van de toppers wat ons betreft!

Katy Perry kwam als engel

Jennifer Lopez droeg het katholieke kruis op de borst van deze Balmain.

Maar de absolute showstopper dit jaar, is Blake Lively. Wat een práchtige jurk. Versace, bedankt!

Voor een stoeltje betaal je maar liefst 40.000 dollar. Alles voor het goede doel natuurlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. AFP PHOTO/Hector RETAMAL/Angela WEISS. EPA/JUSTIN LANE