Op modegebied was het niet een al te best jaar voor Melania Trump. De 'modepolitie' zat de first lady flink op de hielen. Met als resultaat: een lijstje modeflaters.

De verkeerde paar hakken, een te opvallende jurk of een zonnebril dragen terwijl het toch echt al donker is. Ja, Melania sloeg de plank vaak mis dit jaar.

1. Killer heels
Uiteraard staan de torenhoge hakken die Melania droeg tijdens een bezoek aan het rampgebied in Texas bovenaan de lijst. Haar outfit was namelijk alles behalve gepast. En daarom vielen een hele hoop mensen over haar keuze voor een paar killer heels van Manolo Blahnik.

2. Labour Day
De vrouw van Donald Trump droeg op Labor Day een kleurrijke japon (niet van Amerikaanse makelij, wat wel moest) die misschien wel de meeste gehate jurk ooit is. 

3. Te dure blouse
Dat Melania het op kledinggebied het niet altijd helemaal snapt moge duidelijk zijn. Toen ze in de aarde aan het wroeten was in de moestuin van het Witte Huis (overigens aangelegd door haar voorgangster Michelle Obama) droeg ze een peperdure blouse van Balmain.

4. Is het zonnig?
Haar zonnebril, die ze graag en vaak in de avond draagt, houdt nog steeds de gemoederen bezig. Waarom jezelf verstoppen achter een bril terwijl het helemaal niet zonnig is? De reden is niet bekend, maar op Twitter worden er nog steeds grapjes over gemaakt. 'Zo kan ze zonder dat iemand het door heeft met haar ogen rollen als haar man weer iets vreemds zegt.' En: 'Ze heeft gewoon geen zin om de hele dag tegen het hoofd van Donald aan te kijken', zo klinkt het.

5. Pittig prijskaartje
Te opvallend en belachelijk duur waren de reacties op de fuchsia jurk van designermerk Delpozo (prijskaartje: 2950 dollar) die Melania droeg tijdens een speech over arme kinderen.

Bron: Nouveau/Twitter/The Telegraph
Beeld: Hollandse Hoogte

Ze is een meisje uit Chicago, advocate en voormalig first lady van Amerika: Michelle Obama. Amerika is dol op haar en ook op haar stijl. Die in de loop der tijd enorm veranderd is.

We nemen een duik in de geschiedenis.

Citroen

In 2009 werd Michelle Obama de allereerste Afro-Amerikaanse first lady. Door velen werd ze ook gezien als stijlicoon. Tijdens de inauguratie droeg Michelle een ensemble dat bestond uit een kanten jurk tot op de knie en een bijpassende wollen jas in het geel.

Dansen

De tint die door de ontwerper Isabel Toledo wordt omschreven als ­citroengras. Diezelfde avond verruilde ze d'r jas voor een prachtige jurk van Jason Wu. Haar man, toenmalig president Barack Obama, vroeg haar op het bal ten dans. Het was hun openingsdans.

De opvallendste outfits

En sinds de dag van de inauguratie hebben we haar stijl op de voet gevolgd. Michelle droeg veel outfits van Noord-Amerikaanse modeontwerpers. Bekijk hieronder hoe dat eruit zag.

Michelle draagt een zwarte jurk van Ralph Lauren terwijl ze wacht op Queen Elizabeth

Iedereen had het over deze jurk. De reden: hij kostte onder de 100 euro en was van Asos


In 2013 werd Obama herkozen als president van de VS. Michelle droeg voor die gelegenheid een rode creatie van de Amerikaanse designer Thom Browne

Michelle koos voor een blauw-zwarte jurk van Carolina Herrera om de Franse president Hollande te verwelkomen

Michelle begon in een Jason Wu in 2009 en eindigde in een Jason Wu in 2017

Sporten

En een prachtige vrouw is Michelle Obama nog steeds. Ze is 54 jaar, maar je zou ook geloven dat ze een veertiger is. Uiteraard moet ze daar wel voor doen, zo vertelde ze in een interview. Ze sport ongelooflijk fanatiek. Zo houdt ze onder meer van boksen en tennis en is ze vaak in de sportschool te vinden.

 

Bron: DeMorgen/DailyMail/TheList Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.

 

Als we aan warme winterjassen denken, breekt het zweet ons uit. Logisch, want we genieten nog even van een Indian summer. Toch komt ook koning winter steeds dichterbij. Dus ja, welke jas kies je dan?

Dit zijn de trends voor het najaar: van 'back to the eighties' puffy jassen (gespot bij Balenciaga en Chanel) tot zachte schapenvachten.

Beertje

We zien klassiekers als de ruit terugkomen en de heerlijke warme teddy (Max Mara en Giambattista Valli), maar ook nieuwelingen als 'de deken' en meneer lakleer zijn present. De jassen mogen overigens wel lekker oversized zijn, duik lekker weg in je grote wintervriend. 

Giambattista Valli

Burberry

Tibi

Tibi

Layeren 

We zien dit najaar ook veel laagjes op elkaar, laag over laag over laag over laag. Alles kan alles mag, we zien soms wel tien lagen over elkaar. Daarnaast wordt er gespeeld met veel gekke prints: van dieren tot bloemen. Ja, de keuze is reuze!

Victoria Beckham

Marc Jacobs

Bron: InStyle/Elle/Refinery29 Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.