Hij maakte van het Franse Chanel iets om je vingers bij af te likken en zorgde voor een hoop ohs en ahs als hij het Grand Palais weer omtoverde tot een spektakel. Karl Lagerfeld overleed afgelopen week, maar zijn legacy niet.

Daarom kijken wij nog even terug op de bijzonderste couture shows van Herr Karl.

Article continues after the ad

1. Protestactie op de catwalk

In 2014 verraste Karl Lagerfeld tout bekend modeland met een spektakel van een show. Der Kaiser liet zijn meisjes demonstreren op de catwalk van Chanel. Als een meute militanten sprongen Cara, Gisele en Kendall in de bres voor vrouwenrechten.

2. Rondje supermarkt

Ook de herfst- en wintercollectie presenteerde Karl in stijl. De ontwerper toverde het Parijse Grand Palais om in een heuse Chanel-supermarkt. Het Chanel-meisje gaat zelfs in Chanel naar de supermarkt, aldus Herr Karl.

3. Vamos a la playa

Daar zijn wat zakken zand doorheen gegaan toen Herr Karl in het Grand Palais een heus strand liet aanleggen. Een club modellen met Kaia Gerber (dochter van Cindy Crawford) voorop paradeerden in de mooiste looks over het strand.

4. Winter wonderland

Niks was te gek voor Karl. Daarom liet hij in 2010 zo'n 240 ton ijs uit Scandinavië overkomen om het vervolgens ter storen in het Grand Palais. Dat werd een ijzige show.

5. Herfst

Alle seizoen al een keer voorbijgekomen, daarom mag de herfst niet ontbreken. In 2018 was het op en top herfst in het Grand Palais. De modellen wandelden letterlijk door het bos.

Bron: Chanel/De Zeen  Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in