Werd vorige week de rode loper in Cannes nog platgetrapt door Hollywoodsterren op killer heels. Deze week lag de loper uit in Toronto voor het filmfestival. En ook daar kwamen prachtige parels voorbij.

Met op stip 1: Julianne Moore (57)

Actrice Julianne Moore droeg een mooie witte strapless japon van het merk Givenchy. Ze straalde op de rode loper. De actrice is in Toronto om haar nieuwe film Gloria Bell te vieren.

More content below the advertising

2. Julia Roberts (50)

Actrice Julia Roberts koos voor een lange jurk waarin je heel duidelijk haar prachtige figuur ziet. De zwarte zogenoemde peekaboo (kiekeboe gaten links en rechts) jurk is van Dsquared2. De actrice maakte haar look af met een paar hakken van Jimmy Choo heels en sieraden van Lorraine Schwartz.

Nicole Kidman (51)

Nicole Kidman droeg op de rode loper een asymmetrische zwarte jurk met schoudervullingen van Monse. Mocht je helemaal weg zijn van deze zwarte japon en hem ook willen? Hij is binnenkort te koop bij Net-a-Porter. Hou deze webshop dus goed in de gaten.

4. Salma Hayek (52)

Actrice Salma Hayek was in Toronto om haar nieuwe film The Hummingbird Project promoten. Ze wilde lekker opvallen en koos voor een bijzondere rode creatie van Alexander Mcqueen. De jurk met ruffles past heel goed bij de kleine (1.57) temperamentvolle vrouw. 

Monica Bellucci (53)

Ook de Italiaanse actrice Monica Bellucci was naar Toronto gevlogen. Ze koos voor een geklede zwarte jurk waar helaas het merk niet van bekend is. Wel weten we dat ze peperdure sieraden droeg van Cartier.

Bron: The Independent/Daily Mail Beeld: Getty 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Vandaag overleed de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Herkenbaar aan zijn onafscheidelijke witte staart, zonnebril en zwart-wit pak. Hij had een onmiskenbaar talent voor stijl en een heldere visie hoe dat eruit moest zien op de catwalk. 

Het zat er al vroeg in bij de in 1933 geboren Lagerfeld:

More content below the advertising

1. "When I was four I asked my mother for a valet for my birthday."

2. "I’m very much down to earth. Just not this earth."

3. "Moschino doesn’t have style anyway, it’s a pastiche."

Creatief directeur van Moschino Vincent Darré vond dít zo'n goede opmerking dat hij Lagerfeld vroeg de quote op te schrijven. Die liet hij op een shirt printen voor Moschino's volgende collectie en showen door Ines de la Fressange (Lagerfeld's muze waar hij mee gebrouilleerd was geraakt).

4. "Vanity is the healthiest thing in life."

5. "Well, there came this new line from Hedi Slimane at Dior that you needed to be slim to wear. It said: 'You want this? Go back to your bones.' And so I lost it all. I lost 88 pounds and never got them back."

6. "Black and white always looks modern. Whatever that word means."

7. "I am like a caricature of myself, and I like that. It is like a mask. And for me the Carnival of Venice lasts all year long."

8. "What I love best in life, is new starts. What I enjoy most is doing something I have never done before"

Vandaar dat de ontwerper ook, behalve nieuwe haute couture, steeds weer nieuwe initiatieven ontplooide. Zoals deze meubellijn met zijn onmiskenbare stijl. 

9. "I’m a working-class person, working with class."

10. "I’m not a second option person. It is that or nothing. If it is not the way I see it, I prefer not to see it."

11. "Why should I stop working? If I do, I'll die and it'll all be finished."

De modewereld is een kleurrijk icoon verloren vandaag. #RIP

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in