Gelukkig hebben we nu nog een soort van Indian Summer, maar de herfst staat toch echt voor deur. Dan kan je daar je garderobe maar beter op voorbereiden. Zo doe je dat volgens Rebelle.com's personal fashion stylist Jenny Kemper.

1. Haal je kast leeg

Zorg ervoor je kast leeg is. Haal al je kledingitems één voor één uit je kast en sorteer de ze. Haal alle zomer-items er tussenuit. Die ga je tot volgend jaar toch niet meer zult dragen.

More content below the advertising

2. Gooi ongebruikte items weg en maak je kast schoon

Verder maak je een stapel met oncomfortabele items, kledingstukken die niet passen of kapot zijn en kijk je wat daarvan weg kan. Daarna kun je de kast zelf meteen schoonmaken, een nieuwe indeling bedenken en kijken of je genoeg hangertjes hebt.

3. Geschikt voor de herfst

Maak een aparte stapel met items die je nog steeds leuk vindt en die geschikt zijn voor de herfst zoals lichtgewicht blazers, jasjes en vesten. En vergeet hierbij de jurkjes niet! Die kun je makkelijk nog wat langer door dragen met een jasje eroverheen, een panty en laarzen eronder.

4. Berg op wat je niet gaat dragen

Alle overige (schone!) items, die je graag wil bewaren voor volgend jaar, kun je opslaan  in koffers of plastic bakken. Berg designer tassen en schoenen apart op in andere dozen.

5. Deel je kast opnieuw in

Hang of leg sweaters en shirts op kleur terug in je kast. Hang jassen, broeken, rokken en jurken op soort. Berg ondergoed en sokken naast elkaar op, in plaats van op één grote hoop of gestapeld. Zo zie je in een oogopslag wat je hebt.

Bron: Rebelle.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Van ultrakort tot mini: de rok is aankomende zomer kort. Iemand die dat heel goed kan hebben: Brigitte Macron. Die benen (volgens Karl Lagerfeld de mooiste van Parijs) hebben we maar wat vaak voorbij zien komen.

Iets wat door de modepers, maar ook door verschillende designers zeer gewaardeerd wordt. 

More content below the advertising

Maling aan de mening

We hebben een mooi lijstje samengesteld. Keer op keer bewijst ze dat je echt geen jonkie hoeft te zijn om een minirok wil dragen. Het zorgde in het begin voor nogal wat opschudding in Frankrijk, maar daar heeft Brigitte maling aan.

Wonder woman

"Ze is een wonder woman, ze durft alles, met haar hakken van twaalf centimeter en minirokken’’, zei een communicatiespecialiste in het Franse weekblad L’Express.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Zijn het klompen, muiltjes of kekke instappers? Nee, het zijn clogs. Houten stappers die in de jaren zeventig o zo populair waren. Inmiddels weten we, alle trends komen weer terug.

We nemen dus weer in duik in de modegeschiedenis.

More content below the advertising

Hippe houtjes

Toen waren deze houten 'monsters' geliefd bij het modevolk. En nu dus ook weer. Uiteraard zijn ze wel in een modern jasje gestoken. Dus ze kunnen er best mee door. Wij omarmen ze ook weer.

Op de catwalk

De clogs, geïnspireerd op de houten klomp, kwam uiteraard ook voorbij op de catwalk. Zo blies de Britse designer Molly Goddard nieuw leven in de schoen door ze te bekleden met haren, deed Gucci er een bontje in en gooide Dior er studs tegenaan.

Bron: InStyle/Refinery29 Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in