Size matters als we het over de tas hebben dit najaar: het gaat zelfs van extra extra small (gezien bij Marc Jacobs en Stella McCartney) naar XXL (gespot bij Jacquemus en Victoria Beckham).

 

Deze handtassen zijn helemaal hot deze herfst!

More content below the advertising

1. De mini me

Hoe kleiner, hoe beter dit najaar. Deze mini me draag je overigens niet over je schouder, maar als een ketting om de nek of om je middel. Niet dat je veel in zo'n necklace bag kwijt kunt, maar je belangrijkste kaart wel.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

In coffee we believe amen * Anzeige / Ad

Een bericht gedeeld door XENIA ADONTS (@xeniaadonts) op

2. Logo mania

Logo's kunnen dit najaar nog steeds. Sterker nog, het wordt steeds gekker en groter. Op kleding. schoenen en nu ook tassen. Gespot bij onder meer Burberry, Prada en Fendi.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Off-White™ caramel leather “mini box” handbag. made in italy.

Een bericht gedeeld door Off-White™ (@off____white) op

 

 

3. Groot, grootser, groots

XXL is het helemaal dit najaar, niet alleen jassen maar ook tassen doen dus mee. Gespot bij designers Jacquemus en Victoria Beckham. Je kunt zo'n beetje je hele garderobe erin meenemen. Praktisch? Nee, maar dat is fashion ook niet altijd. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love this easy carry-all slouchy #VBAW18 #DuvetShopper in leopard print, now available at #VBDoverSt 🐆 x Kisses

Een bericht gedeeld door Victoria Beckham (@victoriabeckham) op

 

4. Zadel om de nek

In 2000 was de zogenoemde saddle bag een echte eyecatcher. Iedereen wilde zo'n exemplaar. De reden: Carrie Bradshaw droeg een variant van Dior in Sex and the City. Dit najaar wordt deze tas nieuw leven ingeblazen. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Roman holidays @Dior #DiorSaddle #SuppliedbyDior

Een bericht gedeeld door Chiara Ferragni (@chiaraferragni) op

Bron: InStyle Beeld: Getty

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Vandaag overleed de iconische mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Herkenbaar aan zijn onafscheidelijke witte staart, zonnebril en zwart-wit pak. Hij had een onmiskenbaar talent voor stijl en een heldere visie hoe dat eruit moest zien op de catwalk. 

Het zat er al vroeg in bij de in 1933 geboren Lagerfeld:

More content below the advertising

1. "When I was four I asked my mother for a valet for my birthday."

2. "I’m very much down to earth. Just not this earth."

3. "Moschino doesn’t have style anyway, it’s a pastiche."

Creatief directeur van Moschino Vincent Darré vond dít zo'n goede opmerking dat hij Lagerfeld vroeg de quote op te schrijven. Die liet hij op een shirt printen voor Moschino's volgende collectie en showen door Ines de la Fressange (Lagerfeld's muze waar hij mee gebrouilleerd was geraakt).

4. "Vanity is the healthiest thing in life."

5. "Well, there came this new line from Hedi Slimane at Dior that you needed to be slim to wear. It said: 'You want this? Go back to your bones.' And so I lost it all. I lost 88 pounds and never got them back."

6. "Black and white always looks modern. Whatever that word means."

7. "I am like a caricature of myself, and I like that. It is like a mask. And for me the Carnival of Venice lasts all year long."

8. "What I love best in life, is new starts. What I enjoy most is doing something I have never done before"

Vandaar dat de ontwerper ook, behalve nieuwe haute couture, steeds weer nieuwe initiatieven ontplooide. Zoals deze meubellijn met zijn onmiskenbare stijl. 

9. "I’m a working-class person, working with class."

10. "I’m not a second option person. It is that or nothing. If it is not the way I see it, I prefer not to see it."

11. "Why should I stop working? If I do, I'll die and it'll all be finished."

De modewereld is een kleurrijk icoon verloren vandaag. #RIP

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in