Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

10 jaar Claes Iversen, dát werd gevierd met zijn nieuwste collectie

Claes Iversen presenteerde op 31 januari 2018 zijn nieuwste SS18 couture collectie in Nationale Opera & Ballet. Nouveau was erbij natuurlijk. Hier de hoogtepunten uit de collectie en een nieuwtje waar we iets minder blij van werden... Nouveau's hoofdredacteur Claudia zat front-row bij de nieuwste...

10 jaar Claes Iversen, dát werd gevierd met zijn nieuwste collectie

Claes Iversen presenteerde op 31 januari 2018 zijn nieuwste SS18 couture collectie in Nationale Opera & Ballet. Nouveau was erbij natuurlijk. Hier de hoogtepunten uit de collectie en een nieuwtje waar we iets minder blij van werden...

Nouveau's hoofdredacteur Claudia zat front-row bij de nieuwste collectie van deze visionair.

Wist je dat:

Hij staat er niet op voor, wat hem dan wel weer siert, maar Koningin Máxima kleedt zich graag in zijn creaties.

Voor deze collectie gebruikte hij veel gerecycled materiaal uit vorige collecties. Geen ready-to-wear vanuit de couture, maar andersom.

Iversen liet zich inspireren door fotograaf Helmut Newton, Madonna en Grace Jones. Daardoor zie je een '90 ondertoon en staat de collectie bol van contrasten waarbij mannelijk en vrouwelijk, fetish en romantisch, zwart en licht en hard en zacht lijnrecht tegenover elkaar staan.

Wel heel jammer: Claes maakt geen Prêt á Porter-collectie meer.

Het goede nieuws is dat we daardoor van zijn couture-creaties kunnen blijven genieten, maar ready-to-wear is er niet meer bij.