Claes Iversen presenteerde op 31 januari 2018 zijn nieuwste SS18 couture collectie in Nationale Opera & Ballet. Nouveau was erbij natuurlijk. Hier de hoogtepunten uit de collectie en een nieuwtje waar we iets minder blij van werden...

Nouveau's hoofdredacteur Claudia zat front-row bij de nieuwste collectie van deze visionair.

Wist je dat:

Hij staat er niet op voor, wat hem dan wel weer siert, maar Koningin Máxima kleedt zich graag in zijn creaties.

Voor deze collectie gebruikte hij veel gerecycled materiaal uit vorige collecties. Geen ready-to-wear vanuit de couture, maar andersom.

Iversen liet zich inspireren door fotograaf Helmut Newton, Madonna en Grace Jones. Daardoor zie je een '90 ondertoon en staat de collectie bol van contrasten waarbij mannelijk en vrouwelijk, fetish en romantisch, zwart en licht en hard en zacht lijnrecht tegenover elkaar staan.

Wel heel jammer: Claes maakt geen Prêt á Porter-collectie meer.

Het goede nieuws is dat we daardoor van zijn couture-creaties kunnen blijven genieten, maar ready-to-wear is er niet meer bij.

Anita Willemars, coördinator Mode: “Deze lente wordt een vrolijke en kleurrijk modeseizoen, met grote bloemenprints, regenboogfranjes en transparant plastic. Zoals altijd in de mode, kun je meerdere kanten op”.

Franjes maken het leven wat zwieriger, dus het belooft een vrolijke zomer worden, nu de franjes overal in de mode opduiken. Zaten vroeger franjes voornamelijk aan je cocktail jurk, dit seizoen zie je de franjes overal en dus juist ook overdag.

Kleuren: alles

Zo draag je het: draag de franjes overdag bijvoorbeeld op een witte blouse 

Kleuren: alles

Als je één item wil: tas met lange franjes

Beeld: Dolce & Gabbana Fall/Winter 2018.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

We moeten er nu nog niet aan denken, maar Chanel is alweer helemaal klaar voor de winter. Voor de wintercollectie van 2018/2019 kiest Karl lagerfeld voor actrice Margot Robbie. Een slimme keuze, want waar kennen we haar ook alweer van?

Karl Lagerfeld heeft de Academy Award genomineerde actrice Margot Robbie, een ambassadeur van het huis, gekozen om het gezicht te worden van de campagne voor CHANEL's eerste Coco Neige-collectie, ontworpen door de couturier voor de winter 2018/19.

Robbie speelde de gevallen wintersportster Tonya Harding in de succesvolle, biografische film I, Tonya. Daar ligt dus zeker een goede link naar winter.

De collectie

CHANEL's Coco Neige is helemaal gewijd aan wintersport, de sneeuw en après-ski.

Technisch hoogstaand, goed draagbaar, maar met de onmiskenbare klasse van Chanel. Vanaf juli 2018 in de winkel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Chanel