Volle terrassen, zomerse kleding en de winkels met kleurige prints. Het zomerseizoen is begonnen! Maar wat zijn nu de zonnebrillentrends voor deze zomer. Moet de bril mooi zijn, er hip uitzien of is bescherming toch het belangrijkste.

Wat moet je weten over een zonnebril:
Zonnebrillen
Zonnebrillen

  1. De zonnebril moet groot genoeg zijn, zodat de zonnestralen de ogen alsnog niet vanaf de zijkant kan bereiken.
  2. De zonnebril met gekleurde glazen -maar zonder UV-bescherming- is gevaarlijk. Bij het dragen van een zonnebril ‘denken’ je pupillen dat het donker wordt en verwijden ze zich. Hierdoor kunnen er meer schadelijke stralen tot het netvlies doordringen. Staat er ‘UV-400’ of ‘100% UV-bescherming’ op de bril, dan is het goed.
  3. Op heldere, koele dagen kan de zonkracht net zo sterk zijn als op een warme dag. Draag dus ook op minder warme dagen een goede zonnebril.
  4. Draag op een zonnige dag op het water altijd een bril met gepolariseerde glazen. Deze glazen filteren de horizontale schittering van het zonlicht waardoor je veel rustiger ziet.

En wat zijn de zonnebrillentrends voor deze zomer:

Vrouwen
Met een gro(oo)te zonnebril ben je extra goed beschermd én creëer je een ‘luxury’ look. Daarnaast zijn het retro vlindermodel en de ronde bril momenteel de trend. Beide klassieke designs hebben echter wel een metamorfose ondervonden door het gebruik van eigentijdse prints en motieven.

Mannen
Kunnen kiezen voor een sportief transparant model waarbij de bril iets minder prominent aanwezig is. Casual en stoer blijft ook deze zomer, maar natuurlijk de the good old aviator "pilotenbril" mag zeker ook deze zomer niet ontbreken.

Bron: Specsavers

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter