Volle terrassen, zomerse kleding en de winkels met kleurige prints. Het zomerseizoen is begonnen! Maar wat zijn nu de zonnebrillentrends voor deze zomer. Moet de bril mooi zijn, er hip uitzien of is bescherming toch het belangrijkste.

Wat moet je weten over een zonnebril:
Zonnebrillen

  1. De zonnebril moet groot genoeg zijn, zodat de zonnestralen de ogen alsnog niet vanaf de zijkant kan bereiken.
  2. De zonnebril met gekleurde glazen -maar zonder UV-bescherming- is gevaarlijk. Bij het dragen van een zonnebril ‘denken’ je pupillen dat het donker wordt en verwijden ze zich. Hierdoor kunnen er meer schadelijke stralen tot het netvlies doordringen. Staat er ‘UV-400’ of ‘100% UV-bescherming’ op de bril, dan is het goed.
  3. Op heldere, koele dagen kan de zonkracht net zo sterk zijn als op een warme dag. Draag dus ook op minder warme dagen een goede zonnebril.
  4. Draag op een zonnige dag op het water altijd een bril met gepolariseerde glazen. Deze glazen filteren de horizontale schittering van het zonlicht waardoor je veel rustiger ziet.

En wat zijn de zonnebrillentrends voor deze zomer:

Vrouwen
Met een gro(oo)te zonnebril ben je extra goed beschermd én creëer je een ‘luxury’ look. Daarnaast zijn het retro vlindermodel en de ronde bril momenteel de trend. Beide klassieke designs hebben echter wel een metamorfose ondervonden door het gebruik van eigentijdse prints en motieven.

Mannen
Kunnen kiezen voor een sportief transparant model waarbij de bril iets minder prominent aanwezig is. Casual en stoer blijft ook deze zomer, maar natuurlijk de the good old aviator "pilotenbril" mag zeker ook deze zomer niet ontbreken.

Bron: Specsavers

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan