Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zara lanceert eerste duurzame collectie

Join Life-collectie De Spaanse fast fashion retailer Zara introduceert zijn allereerste duurzame collectie genaamd ‘Join Life’. Deze milieuvriendelijke kledingcollectie werd afgelopen week gelanceerd. De Join-Life collectie is voor de herfst en winter van 2016 en bestaat  uit een aantal eigentijd...

Zara lanceert eerste duurzame collectie

Join Life-collectie

De Spaanse fast fashion retailer Zara introduceert zijn allereerste duurzame collectie

Zara

Aanvulling van de collectie

De producten uit de Join Life-collectie voldoen aan de gezondheids-, veiligheids- en duurzaamheidsnormen, zo schrijft Zara op de website. Naast deze nieuwe lijn, geeft Zara meer aandacht aan het milieu. Bij de kledingketen worden klanten aangespoord om hun oude en afgedankte kleren naar geselecteerde winkels te brengen om te laten recyclen.

Een betere toekomst?

Het Join Life-initiatief betreft niet alleen kleding, maar ook de website van de kledingretailer. Zo komt een groot deel van de energie die de website verbruikt uit duurzame energiebronnen die het milieu respecteren, zo meldt Zara. Ook de helft van de fysieke winkels is eco-efficiënt. Met dit nieuwe initiatief heeft Zara het afgelopen halfjaar een omzetgroei van 11 procent geboekt en steekt aan 3,5 miljoen euro in circulaire textieloplossingen. Op de website maakt Zara tevens alle stappen in de richting van deze duurzame aanpak duidelijk, als eerlijke benadering voor het verbeteren van het milieu. Hoe het bedrijf in de toekomst zal blijven verbeteren op dit gebied, valt nog te bezien.

Zara

Bewaren

Bewaren

Bewaren