Join Life-collectie

De Spaanse fast fashion retailer Zara introduceert zijn allereerste duurzame collectie

Zara

genaamd ‘Join Life’. Deze milieuvriendelijke kledingcollectie werd afgelopen week gelanceerd. De Join-Life collectie is voor de herfst en winter van 2016 en bestaat  uit een aantal eigentijdse ontwerpen die zijn gemaakt van duurzame materialen als gerecycled wol en biologisch katoen. “Ons doel is om onze producten steeds duurzamer te maken,” vermeld de keten op de website. Concurrent H&M had eerder al een duurzame collectie geïntroduceerd.

Aanvulling van de collectie

De producten uit de Join Life-collectie voldoen aan de gezondheids-, veiligheids- en duurzaamheidsnormen, zo schrijft Zara op de website. Naast deze nieuwe lijn, geeft Zara meer aandacht aan het milieu. Bij de kledingketen worden klanten aangespoord om hun oude en afgedankte kleren naar geselecteerde winkels te brengen om te laten recyclen.

Een betere toekomst?

Het Join Life-initiatief betreft niet alleen kleding, maar ook de website van de kledingretailer. Zo komt een groot deel van de energie die de website verbruikt uit duurzame energiebronnen die het milieu respecteren, zo meldt Zara. Ook de helft van de fysieke winkels is eco-efficiënt. Met dit nieuwe initiatief heeft Zara het afgelopen halfjaar een omzetgroei van 11 procent geboekt en steekt aan 3,5 miljoen euro in circulaire textieloplossingen. Op de website maakt Zara tevens alle stappen in de richting van deze duurzame aanpak duidelijk, als eerlijke benadering voor het verbeteren van het milieu. Hoe het bedrijf in de toekomst zal blijven verbeteren op dit gebied, valt nog te bezien.

Zara

Bewaren

Bewaren

Bewaren

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan