Join Life-collectie

De Spaanse fast fashion retailer Zara introduceert zijn allereerste duurzame collectie

Zara
Zara

genaamd ‘Join Life’. Deze milieuvriendelijke kledingcollectie werd afgelopen week gelanceerd. De Join-Life collectie is voor de herfst en winter van 2016 en bestaat  uit een aantal eigentijdse ontwerpen die zijn gemaakt van duurzame materialen als gerecycled wol en biologisch katoen. “Ons doel is om onze producten steeds duurzamer te maken,” vermeld de keten op de website. Concurrent H&M had eerder al een duurzame collectie geïntroduceerd.

Aanvulling van de collectie

De producten uit de Join Life-collectie voldoen aan de gezondheids-, veiligheids- en duurzaamheidsnormen, zo schrijft Zara op de website. Naast deze nieuwe lijn, geeft Zara meer aandacht aan het milieu. Bij de kledingketen worden klanten aangespoord om hun oude en afgedankte kleren naar geselecteerde winkels te brengen om te laten recyclen.

Een betere toekomst?

Het Join Life-initiatief betreft niet alleen kleding, maar ook de website van de kledingretailer. Zo komt een groot deel van de energie die de website verbruikt uit duurzame energiebronnen die het milieu respecteren, zo meldt Zara. Ook de helft van de fysieke winkels is eco-efficiënt. Met dit nieuwe initiatief heeft Zara het afgelopen halfjaar een omzetgroei van 11 procent geboekt en steekt aan 3,5 miljoen euro in circulaire textieloplossingen. Op de website maakt Zara tevens alle stappen in de richting van deze duurzame aanpak duidelijk, als eerlijke benadering voor het verbeteren van het milieu. Hoe het bedrijf in de toekomst zal blijven verbeteren op dit gebied, valt nog te bezien.

Zara
Zara

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter