Franse femmes staan bekend om hun smaak en stijl en zullen nooit een mode-misser maken. Maar wat is nu precies hun geheim? Wij hebben een aantal stijlregels ontdekt waar ze zich allemaal aan houden.

1. Kijk eens in de kast van je man
Een herenhemd, gecombineerd met een mooie broek en een paar stijlvolle pumps, staat sexy én sophisticated. Maar vergeet niet om ook in zijn kast te speuren naar een lekker vest. Die is echt met alles te combineren.

2. Koop die ene dure jas
Een jas wordt hét item om je verdere collectie op af te stemmen, ook al is deze boven je budget (dit heb je niet van ons). Ga niet voor een gekke kleur, maar kies voor een klassieke jas in marineblauw, zwart of beige. Breng kleur in je outfit door kleurige accessoires.

"I don't do fashion. I am fashion." —Coco Chanel

3. Elegante platte schoenen
De Franse vrouw draagt elegante platte schoenen voor elke dag. Je hoeft niet per se op hoge hakken te lopen om gracieus te zijn. Een paar chique loafers of ballerina’s kunnen net zo mooi staan.

Lees ook: 15 x de mooiste modemomenten van de royals in 2016

4. Toch een eyecatcher
Combineer één eyecatcher met basic kleding. Dus toch maar een keer die over de top metallic legging met een klassiek colbert. Of een XL-ketting met een zwarte blouse en pantalon. Durf op te vallen, complimenten gegarandeerd.

5. Blijf bij jezelf
Kijk nooit naar een ander. Een goede uitstraling is ook afhankelijk van hoe je je voelt in je kleding. Een strakke blouse staat misschien heel mooi bij je vriendin, maar hoeft niet per definitie bij jezelf mooi te staan. Creëer je eigen look en feel en gebruik dit als je gaat winkelen (scheelt heel veel geld, want zo doe je - eindelijk? - geen miskopen meer).

De wat conservatievere clientèle van Chanel zit er niet echt op te wachten, maar het luxe modemerk vind het tijd voor een ingrijpende verandering en wel deze: 

Chanel maakt in de toekomst niet langer gebruik van exotische dierenhuiden. Tassen, schoenen en riemen van slangen-, krokodillen- en hagedisleer zijn verleden tijd.

De reden?

Het is steeds moeilijk om de betrouwbaarheid van de gebruikte huiden te achterhalen. En met betrouwbaarheid gaat het voornamelijk om de herkomst van de huiden waar de iconische tassen van gemaakt worden. 

De producten van exotische huiden zijn nog exclusiever dan de 'gewone' tijdloze items. Voor een classic flap handtas van pythonleer betaal je rustig 10.000 euro terwijl dezelfde tas van kalfsleer ongeveer de helft kost.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jimmy (@jimmyliaohb) op

De toekomstige klanten zijn echter milieubewuste millenials die zich bewust zijn van hun ecologische 'footprint' en daar ook naar willen handelen. Zo beweert althans Business Of Fashion. 

Het verliezen van de huidige klanten zien de modemerken als tijdelijk ongemak dat de nieuwe klanten straks weer recht trekken. Chanel is niet de enige, in oktober kondigde Diane von Fürstenburg ook al aan te stoppen met het gebruiken van exotische huiden.

Het resultaat op korte termijn is dat investeerders zich richten op de Chanel Alligator collection van 2018, want dat worden straks collectors items.

Beeld: iStock. Bron: Business of Fashion

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wij gaan binnenkort zeker weer eens richting de Belgische hoofdstad. Natan heeft namelijk een prachtig nieuw naaiatelier geopend op het Place Georges Brugmann in Brussel. 

Edouard Vermeulen is één van Koningin Máxima's favoriete ontwerpers en niet voor niets. Zijn creaties zijn oogstrelend en stijlvol, vaak met een creatieve, speelse knipoog.

Lees ook: Máxima en Natan: a match made in heaven

Atelier II

Het atelier is volledig toegewijd aan kennis en vakmanschap. Met onbevlekte muren, hoge gegoten plafonds en een knisperend parket geeft Atelier II je het gevoel dat je een andere, stijlvolle wereld in stapt.

In de vijf verschillende ruimtes, werken de naaisters van het prestigieuze Belgische modehuis aan collectors items, single pieces en exclusives voor de verschillende lijnen van Natan.

Atelier II is voor iedereen toegankelijk.

Vermeulen plaatst naaisters op een voetstuk

"Mijn wens is om onze kennis en ons Belgisch vakmanschap zichtbaar en vooral toegankelijk te maken. Daarnaast is het verlangen ook om mijn naaisters die me al jaren trouw zijn op een voetstuk te plaatsen" aldus Edouard, oprichter van NATAN.

Over Natan

In 1983 huurde Edouard Vermeulen - destijds interieurontwerper - een ruimte in het Maison aan Avenue Louise te Brussel om er zijn binnenhuisontwerpen tentoon te stellen.

In datzelfde jaar nam hij het modehuis over en hernoemde het tot NATAN. De afgelopen jaren is het merk uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het Belgische modelandschap. Atelier II aan de Place Georges Brugmann is daar weer een bevestiging van.

Práchtig!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in