Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waarvoor is nou toch dat kleine vakje in je spijkerbroek?

Hoeveel paar jeans heb je gehad in je leven? Twintig? Misschien veertig paar? En al die tijd dat je een spijkerbroek hebt gedragen, heb je je waarschijnlijk nooit afgevraagd waar dat kleine vakje nou eigenlijk voor dient. Maar het heeft wel degelijk een echte functie. Ja, dat vakje valt misschien...

Waarvoor is nou toch dat kleine vakje in je spijkerbroek?

Hoeveel paar jeans heb je gehad in je leven? Twintig? Misschien veertig paar? En al die tijd dat je een spijkerbroek hebt gedragen, heb je je waarschijnlijk nooit afgevraagd waar dat kleine vakje nou eigenlijk voor dient. Maar het heeft wel degelijk een echte functie.

Ja, dat vakje valt misschien soms even op, als je je sleutels in de - grotere, veel handiger - broekzak stopt bij het verlaten van je huis.

Bekijk ook: Met dit slimme trucje heb je nooit meer inkijk op de fiets

In de pocket
Deze mini-pocket heeft door de jaren heen verschillende (bij)namen gehad, zoals 'voorvakje', 'muntvakje', 'lucifervakje' en ga zo maar door. Hij werd ook vaak gebruikt om kleine entreebewijzen in op te bergen. Maar waar dient hij nu écht voor?

Al sinds 1879
Wat blijkt: het kleine zakje aan de rechterkant van een jeans, is oorspronkelijk gemaakt voor een horloge. "En het zat al op de eerste exemplaren van de 'taille overalls', zoals spijkerbroeken in het begin werden genoemd. Dat is te zien in de Levi Strauss & Co. archieven, die dateren uit 1879", aldus Tracey Panek, historica bij het bekende jeansmerk.

Never change a winning jeans
De originele jeans (met verstevigende, koperen 'spijkers', die ook nog altijd deel uitmaken van onze spijkerbroeken) hadden een klein vakje om een zakhorloge in te bewaren, speciaal voor werklieden; van timmermannen en mijnwerkers tot spoorwegingenieurs. En het design is sindsdien nooit meer veranderd!