De (mode)wereld raakt maar niet uitgepraat over de stijl van de Franse first lady Brigitte Macron. Logisch, want ze ziet er jeugdig uit voor iemand van 64 jaar. Hoe dat komt? Ze maakt gebruik van slimme trucs.

Allereerst draagt ze het liefste haar favoriete merk Louis Vuitton. Daarnaast omarmt ze jeugdige trends en kiest ze voor kleding die haar slanke lichaam accentueren.

Zo, die durft!
Maar de schoenen die Macron kiest, daar zit ook een verhaal achter. Zo kiest ze altijd voor zogenaamde pointed toe pumps, maar dan met een hakje dat niet hoger is dan zo'n zes centimeter. Ze wil als vrouw niet te lang zijn namelijk, maar met zo'n klein hakje is ze toch sexy en vestigt ze de aandacht op haar slanke benen. Daarnaast houdt ze ook de mode goed in de gaten en kiest ze soms een materiaal dat lekker opvalt: denk aan pvc, metallic of slangenprint. Ze durft dus!

Foto's
Genoeg redenen waarom de stijl van Brigitte Macron zo geliefd is dus. Extra bewijs nodig? Bekijk een mooie fotoserie hieronder.

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan