Deze herfst is een veel gezien modeitem de overkneelaars. Dé laars die zowel casual als chique gedragen kan worden en daardoor voor veel gelegenheden geschikt is. Ze zijn nieuw, hip en ook een beetje provocerend. De overkneelaars had vroeger de associatie met Pretty Woman. Maar met een tweak hier en daar kunt u erbij lopen als een stijlvolle en modieuze vrouw.

Overkneelaars
Overkneelaars
Overkneelaars
Overkneelaars

VLNR: Steve Madden, Christian Louboutin, Van den Assem, Floris van Bommel

Een laars met geen of lage hakken hakken, dat kan niet mis gaan! Bent u nieuw met deze trend, dan is dit een makkelijke instapper. Doordat de hak verdwenen is, wordt het super sexy omgetoverd tot een nonchalant chique look.

Overkneelaars
Overkneelaars

VLNR: L'enfant TerribleAlexander Wang, Jimmy Choo

Combineer de laars eens met bijvoorbeeld een lange trui. De overkneelaars gaat allemaal over balans. Geen korte rokjes, maar een jurk die kort/lang genoeg is om te pronken met de laars zonder teveel blote benen te laten zien. Dit is een eenvoudige, ingetogen stijl waarmee de laars alle aandacht krijgt. Combineer ook los met strak! Zoals een lekkere Scandinavische wintertrui met een donkere spijkerbroek en lichte laarzen.

Zelfs de First Lady Michelle Obama draagt het. Durft u deze trend aan?

Overkneelaars
Overkneelaars

VLNR: Michelle Obama, Nordstorm, Robert Clergerie

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter