Embroidery – een ambachtelijke touch

Vroeger was het een hele normale zaak:

zelf even een A-lijn jurkje maken voor uw dochter, een sjaal breien voor uw buurman of de knopen van uw jas vervangen. Of weet u nog, dat iedereen aan het borduren was geslagen? Maar als u dacht dat dit ouderwets is: no way. Borduren is terug!

Geborduurde applicaties verschijnen in diverse Fall Winter 2016 collecties. Borduren draait om het creëren van iets origineels en kost tijd. De designs zijn daarmee draagbare kunstwerkjes op ambachtelijk niveau. Een outfit kan daarmee al veel zeggen: door de print van het borduurwerk zit er een persoonlijke touch aan.

Gucci laat het zien hoe het moet. Deze decoratieve elementen verbinden de couture vakmanschap met de energie van dagelijkse kleding.

Alles: Gucci

Misschien iets té heftig? Zo kunt u borduren als rode draad in uw garderobe stoppen:

De klassieke trend. Zo komt het handgemaakte aspect naar voren als een brocante en royale look. Gemengd met een gouden glans en grote juwelen is deze stijl tijdloos en vol luxe.

VLNR: Etro, Manolo Blahnik, Patrizia Pepe

 

Voor een meer dagelijkse aanpak, kunt u zich wagen aan een verfijndere look. De toepassing van de geborduurde applicaties zijn of veel of groots. Doordat de rest van het item een effen kleur heeft, blijft het item rustig maar toch gewild. Zo kan deze trend niet mis gaan!

VLNR: Max Mara, Escada, Escada

 

Ook heel lief: de D&G FAMILY

collectie. Deze decoratieve padgesvormen een schattig verhaaltje per item. Een tas met een picknickend gezin of T-shirt met een knuffelende zoon: gewoonweg té zoet!

Schoenen: Dolce and Gabbana

Bewaren

Bewaren

De wat conservatievere clientèle van Chanel zit er niet echt op te wachten, maar het luxe modemerk vind het tijd voor een ingrijpende verandering en wel deze: 

Chanel maakt in de toekomst niet langer gebruik van exotische dierenhuiden. Tassen, schoenen en riemen van slangen-, krokodillen- en hagedisleer zijn verleden tijd.

De reden?

Het is steeds moeilijk om de betrouwbaarheid van de gebruikte huiden te achterhalen. En met betrouwbaarheid gaat het voornamelijk om de herkomst van de huiden waar de iconische tassen van gemaakt worden. 

De producten van exotische huiden zijn nog exclusiever dan de 'gewone' tijdloze items. Voor een classic flap handtas van pythonleer betaal je rustig 10.000 euro terwijl dezelfde tas van kalfsleer ongeveer de helft kost.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jimmy (@jimmyliaohb) op

De toekomstige klanten zijn echter milieubewuste millenials die zich bewust zijn van hun ecologische 'footprint' en daar ook naar willen handelen. Zo beweert althans Business Of Fashion. 

Het verliezen van de huidige klanten zien de modemerken als tijdelijk ongemak dat de nieuwe klanten straks weer recht trekken. Chanel is niet de enige, in oktober kondigde Diane von Fürstenburg ook al aan te stoppen met het gebruiken van exotische huiden.

Het resultaat op korte termijn is dat investeerders zich richten op de Chanel Alligator collection van 2018, want dat worden straks collectors items.

Beeld: iStock. Bron: Business of Fashion

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Wij gaan binnenkort zeker weer eens richting de Belgische hoofdstad. Natan heeft namelijk een prachtig nieuw naaiatelier geopend op het Place Georges Brugmann in Brussel. 

Edouard Vermeulen is één van Koningin Máxima's favoriete ontwerpers en niet voor niets. Zijn creaties zijn oogstrelend en stijlvol, vaak met een creatieve, speelse knipoog.

Lees ook: Máxima en Natan: a match made in heaven

Atelier II

Het atelier is volledig toegewijd aan kennis en vakmanschap. Met onbevlekte muren, hoge gegoten plafonds en een knisperend parket geeft Atelier II je het gevoel dat je een andere, stijlvolle wereld in stapt.

In de vijf verschillende ruimtes, werken de naaisters van het prestigieuze Belgische modehuis aan collectors items, single pieces en exclusives voor de verschillende lijnen van Natan.

Atelier II is voor iedereen toegankelijk.

Vermeulen plaatst naaisters op een voetstuk

"Mijn wens is om onze kennis en ons Belgisch vakmanschap zichtbaar en vooral toegankelijk te maken. Daarnaast is het verlangen ook om mijn naaisters die me al jaren trouw zijn op een voetstuk te plaatsen" aldus Edouard, oprichter van NATAN.

Over Natan

In 1983 huurde Edouard Vermeulen - destijds interieurontwerper - een ruimte in het Maison aan Avenue Louise te Brussel om er zijn binnenhuisontwerpen tentoon te stellen.

In datzelfde jaar nam hij het modehuis over en hernoemde het tot NATAN. De afgelopen jaren is het merk uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het Belgische modelandschap. Atelier II aan de Place Georges Brugmann is daar weer een bevestiging van.

Práchtig!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in