Niet een nieuwe trend, wel een andere invalshoek. De velvettrend is al een paar seizoenen aan het borrelen, maar nu strijkt hij een serieuze hit. Victoria Beckham liet op de New York Fashion Week haar lente zomer 2017 collectie zien met behoorlijk veel glanzend fluweel. Wij wachten niet met deze chique stof – fluweel komt deze winter al. De site met meer dan 9.000 merken, Lyct.com, heeft een stijging van 45 procent in vergelijking met vorig jaar geconstateerd en biedt op dit moment 4.200 fluwelen items. Maar waar te beginnen met zo’n overvloed aan keuze?

Velvet

Victoria Beckham SS17 collectie

 

 

Voor iedereen met een klassieke voorkeur hebben veel merken oude favorieten gedompeld

Velvet

in het fluweel. Chloé’s elegante coquileranden ballerina’s zijn nu bijvoorbeeld verkrijgbaar in fluweel voor een avond-vriendelijke look.

Champagne Benita top, £129, Hobbs, Wide leg trousers, £59, M&S, Scallop-edged block-heel velvet pumps, £365, Chloé, Matchesfashion.com

 

Velvet

Elegante sportswear met fluweel. Het idee van de fluwelentrainingspak zoals wij hem van ‘Juicy Couture’ kennen willen wij u besparen, maar deze trend is inderdaad wel pittig. Combineer daarom een stoerder en comfortabel item met een klassiek en rechter item. Een fluwelen broek met een gevoerd colbert bijvoorbeeld. De bomberjack zit op een randje van classy en kitch, maar met de pleated skirt van Topshop erbij valt u zeker op. Op een goede manier dan. Zara pikt de trend ook op en biedt veel voor een klein prijsje.

Pleated skirt, £55, Topshop, Waterproof velvet jacket, £285, Keji, Nuji, Velvet sneakers, £170, Eytys, Net-a-Porter

En dan nog de praktische zaken
Qua verzorging kan de stof door de samenstellingen erg verschillen. Kijk daarom altijd naar de label of u hem in de wasmachine kunt doen. Ook moet fluweel altijd hangen, anders wordt het fluweel plat. Als er toch kreuken te vinden zijn, gebruik dan de stomer als het item binnenstebuiten hangt. Doe nooit de strijkijzer op de stof! Nog een trucje is om met een nooit gebruikte tandenborstel de stof in één richting te vegen. Hiermee haal je stofjes en kleine vlekjes weg.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan