Niet een nieuwe trend, wel een andere invalshoek. De velvettrend is al een paar seizoenen aan het borrelen, maar nu strijkt hij een serieuze hit. Victoria Beckham liet op de New York Fashion Week haar lente zomer 2017 collectie zien met behoorlijk veel glanzend fluweel. Wij wachten niet met deze chique stof – fluweel komt deze winter al. De site met meer dan 9.000 merken, Lyct.com, heeft een stijging van 45 procent in vergelijking met vorig jaar geconstateerd en biedt op dit moment 4.200 fluwelen items. Maar waar te beginnen met zo’n overvloed aan keuze?

Velvet
Velvet

Victoria Beckham SS17 collectie

 

 

Voor iedereen met een klassieke voorkeur hebben veel merken oude favorieten gedompeld

Velvet
Velvet

in het fluweel. Chloé’s elegante coquileranden ballerina’s zijn nu bijvoorbeeld verkrijgbaar in fluweel voor een avond-vriendelijke look.

Champagne Benita top, £129, Hobbs, Wide leg trousers, £59, M&S, Scallop-edged block-heel velvet pumps, £365, Chloé, Matchesfashion.com

 

Velvet
Velvet

Elegante sportswear met fluweel. Het idee van de fluwelentrainingspak zoals wij hem van ‘Juicy Couture’ kennen willen wij u besparen, maar deze trend is inderdaad wel pittig. Combineer daarom een stoerder en comfortabel item met een klassiek en rechter item. Een fluwelen broek met een gevoerd colbert bijvoorbeeld. De bomberjack zit op een randje van classy en kitch, maar met de pleated skirt van Topshop erbij valt u zeker op. Op een goede manier dan. Zara pikt de trend ook op en biedt veel voor een klein prijsje.

Pleated skirt, £55, Topshop, Waterproof velvet jacket, £285, Keji, Nuji, Velvet sneakers, £170, Eytys, Net-a-Porter

En dan nog de praktische zaken
Qua verzorging kan de stof door de samenstellingen erg verschillen. Kijk daarom altijd naar de label of u hem in de wasmachine kunt doen. Ook moet fluweel altijd hangen, anders wordt het fluweel plat. Als er toch kreuken te vinden zijn, gebruik dan de stomer als het item binnenstebuiten hangt. Doe nooit de strijkijzer op de stof! Nog een trucje is om met een nooit gebruikte tandenborstel de stof in één richting te vegen. Hiermee haal je stofjes en kleine vlekjes weg.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter