Uw favoriete ‘comfyschoenen’ worden nu écht als cool beschouwd.

Als het gaat om de laatste trends, hebben verpleegkundigen, leraren en tuinierders een grote voorsprong: Crocs maakte namelijk hun debuut op London Fashion Week.

Van Catwalk

Crocs
Crocs

Voor de SS17 (spring summer 2017) collectie besloot Schotse ontwerper Christopher Kane om zijn avent-garde funky vrouwenkleding te combineren met Crocs. De charmes van deze plastic schoen worden opgekrikt door er kleurrijke buttons of kristallen aan te koppelen. Om deze bijzondere keuze nog even duidelijker te maken… Een typisch paar unisex Crocs klompen kosten slechts $35,-.Een paar zwarte Christopher Kane Crocs bewerkt met de kristallen beginnen vanaf $545,-


Crocs
Crocs

Naar Celebrities

Natuurlijk, op de catwalk lijkt het alsof alles kan. Maar, er zijn ook al tal celebrities gespot met Crocs aan hun voeten, in het openbaar, zonder schaamte. Zoals actrice Helen Mirren. Zij schoot haar Crocs aan in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Zij laat haar afkomst zien met het ontwerp van Union Jack. Maar ook de hertogin van Cambridge Kate Middleton hield van de comfortabele voetjes in de buitenlucht. Zij droeg een paar heldere rode Crocs tijdens een training voor een roeiwedstrijd.

Maar alsnog...

Helaas. Ook al worden de Crocs als cool verklaard, zegen podologen nog steeds dat de schoenen niet geschikt zijn om de hele dag te dragen.

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter