A Stylist Story
stylist story
stylist story

Stylist Tommy Driessen presenteert “a Stylist Story”, een korte moodfilm waarbij glamour, couture, styling, muziek, en beeld volledig samenvloeien.

Stylist Tommy Driessen wil graag in deze moodfilm zijn visie op Hollywood Glamour in Nederland “toebrengen” op 11 celebrities. Hiermee wil hij een trademark naar buiten brengen om de Nederlandse entertainment industrie te laten zien dat Nederland nog veel kan toespelen als het gaat om glamour.

Cynthia Abma heeft voor Tommy Driessen die haar vaste stylist (en die van vele anderen) dus deze ‘Moodfilm’ geproduceerd waarin hij zijn visie op het stylisten vak laat zien.

'Nederland mag wel wat meer glamour hebben’ zegt Tommy altijd.

In de film zien we musicalsterren, acteurs, actrices en presentatoren met wie Tommy als stylist vaak al jarenlang samenwerkt. Zoals Simone Kleinsma, Freek Bartels, Tygo Gernandt, Fockeline Ouwerkerk, John Williams,Teun Luijkx, Sanne Langelaar, Celinde Schoenmaker, Carolina Dijkhuizen, Tim Douwsma en Igone de Jongh. Ze zijn uiteraard door Tommy gekleed in Nederlandse Haute Couture van Edwin Oudshoorn, Dennis Diem, Addy van den Krommenacker en Mart Visser. Het Intercontinental Amstel Hotel Amsterdam diende als decor.

Naast de moodfilm zijn er ook losse portretten en een groepsfoto gemaakt door topfotografen Dario en Misja.

Gisteravond werd de film en de foto-tentoonstelling feestelijk gepresenteerd in het Amstel Hotel in aanwezigheid van cast, crew, pers en vele genodigden.

Cynthia Abma (bekend van o.a. de televisieseries Hollands Hoop, GTST, Flikken Rotterdam, Sluipschutters en de speelfilms De Marathon, Tussen 10 en 12, Bon Bini Holland en Eddy & Coby,) is naast haar acteer- en presentatie werkzaamheden ook al een paar jaar producer van haar eigen productiemaatschappij Shut Up & Shoot Films.
Film: Shut Up & Shoot Films

De eerste mooie dagen zijn een feit. Dus willen we massaal genieten van het warme weer. Een musthave voor dergelijke zalige zomerdagen? Nieuwe badkleding waarmee we heerlijk kunnen flaneren en paraderen. Maar wat zijn de trends van dit jaar?

Het badpak

Een paar jaar geleden nog was het absoluut not-done om in een badpak op het strand te verschijnen - hartstikke ouderwets. Da's inmiddels wel anders: het badpak is dit jaar weer hélemaal terug.

Sportief en sexy, of romantisch en vrouwelijk, het mag en kan allemaal. En zeg nou eerlijk: hoe slank of voluptueus ook, een badpak doet toch altijd meer voor een vrouw dan een nietsverhullende bikini?

De monokini

Voor wie het toch wat lastig vindt om afscheid te nemen van de bikini is er een gulden middenweg. Vanaf de zomer van 2017 is de monokini, een kruising tussen een badpak en een bikini, een graag geziene look op het strand en in 2018 is dat gelukkig nog steeds zo.

Deze variant zorgt voor een nét iets sexyer uitstraling, maar houdt het heerlijk sophisticated. Probeer eens een monokini met verschillende kleuren of met veters als versiering - álles mag deze zomer.

Tips

Eindelijk de perfecte beach look gevonden? Deze zeven handige tips helpen je om je badkleding zo lang mogelijk mooi te houden:

  1. Spoel jezelf als je gezwommen hebt altijd af onder de douche voordat je gaat zonnen. Dat is niet alleen beter voor je kleding, maar ook voor je huid.
  2. Probeer tijdens het insmeren zoveel mogelijk te voorkomen dat er zonnebrandcrème op je badkleding terechtkomt.
  3. Stop je badkleding direct in de was als je thuiskomt van dat heerlijke dagje strand of zwembad. Zo voorkom je schade door bijvoorbeeld chloor en zout.
  4. Laat natte badkleding niet te lang in je strand- of badtas zitten.
  5. Gebruik bij het wassen nooit wasverzachter (dat haalt de rek uit je badkleding) en was je badkleding zoveel mogelijk op de hand.
  6. Stop je badpak, bikini óf monokini nooit in de droogtrommel. Dit is funest voor het (elastische) materiaal.
  7. Droog je badkleding ook nooit op de verwarming. Wel doen? Hang het (buiten) binnenstebuiten aan de waslijn om verkleuring door het zonlicht te voorkomen.

Veel plezier in de zon!

De temperatuur vliegt vandaag richting de hogere twintigers. Wat draag je op zulke warme dagen? Zéker als het weer even wennen is, omdat we dit weer even niet gehad hebben? In elk geval geen polyester, maar wel linnen. Stylist van de Hollywoodsterren Rachel Zoe (45) geeft 'verkoelende' tips.

Ze vertelt in een speciale video hoe je er leuk uit kunt zien op een warme dag. Voor de styliste is er één gouden regel: "Of je nu op vakantie gaat of niet en gewoon op kantoor bent: ik vind het belangrijk dat je de warmtevoelt dankzij elk aspect van je outfit."

De luchtige hoed
Het allereerste item dat niet in je garderobe mag ontbreken is de hoed. Die zijn er natuurlijk in alles soorten en maten, maar de rieten hoed is er eentje die je zomerse look helemaal afmaakt. De hoed mag overigens ook een tikkeltje speels zijn. Denk aan franjes of pomponnetjes.

Omdat onze snoetjes nog niet zoveel zon gezien hebben, is insmeren natuurlijk een must, maar de hoed mag ook mee ter extra bescherming. Multifunctioneel.

Kimono

Ook fijn om aan te trekken naar het strand is een kimono. Bij voorkeur eentje die licht transparant is. Met een kimono kun je ook nog eens verschillende looks creëren.

Ga je voor een bohemian look, draag hem dan over een kort broekje en een mooie top. Maar ook over een bikini of badpak is de kimono handig. Makkelijk als je even een ijsje wil halen op het strand bijvoorbeeld of een mooi glas rosé op een terras wil drinken. 

Sjaaltje

De sjaal is ook heel handig tijdens zomerse temperaturen. Hou je van een rock-'n-roll look, draag hem dan rond je hoofd. Of draag er een hoedje overheen, zodat-ie beter op z'n plek blijft zitten.

Bekijk onderstaande video voor nog meer tips:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in