A Stylist Story
stylist story
stylist story

Stylist Tommy Driessen presenteert “a Stylist Story”, een korte moodfilm waarbij glamour, couture, styling, muziek, en beeld volledig samenvloeien.

Stylist Tommy Driessen wil graag in deze moodfilm zijn visie op Hollywood Glamour in Nederland “toebrengen” op 11 celebrities. Hiermee wil hij een trademark naar buiten brengen om de Nederlandse entertainment industrie te laten zien dat Nederland nog veel kan toespelen als het gaat om glamour.

Cynthia Abma heeft voor Tommy Driessen die haar vaste stylist (en die van vele anderen) dus deze ‘Moodfilm’ geproduceerd waarin hij zijn visie op het stylisten vak laat zien.

'Nederland mag wel wat meer glamour hebben’ zegt Tommy altijd.

In de film zien we musicalsterren, acteurs, actrices en presentatoren met wie Tommy als stylist vaak al jarenlang samenwerkt. Zoals Simone Kleinsma, Freek Bartels, Tygo Gernandt, Fockeline Ouwerkerk, John Williams,Teun Luijkx, Sanne Langelaar, Celinde Schoenmaker, Carolina Dijkhuizen, Tim Douwsma en Igone de Jongh. Ze zijn uiteraard door Tommy gekleed in Nederlandse Haute Couture van Edwin Oudshoorn, Dennis Diem, Addy van den Krommenacker en Mart Visser. Het Intercontinental Amstel Hotel Amsterdam diende als decor.

Naast de moodfilm zijn er ook losse portretten en een groepsfoto gemaakt door topfotografen Dario en Misja.

Gisteravond werd de film en de foto-tentoonstelling feestelijk gepresenteerd in het Amstel Hotel in aanwezigheid van cast, crew, pers en vele genodigden.

Cynthia Abma (bekend van o.a. de televisieseries Hollands Hoop, GTST, Flikken Rotterdam, Sluipschutters en de speelfilms De Marathon, Tussen 10 en 12, Bon Bini Holland en Eddy & Coby,) is naast haar acteer- en presentatie werkzaamheden ook al een paar jaar producer van haar eigen productiemaatschappij Shut Up & Shoot Films.
Film: Shut Up & Shoot Films

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter