Heel fijn om te weten, zeker met de kerstdagen in aantocht: welke kleuren staan je prachtig en welke kun je beter in de kast laten liggen? Om daar achter te komen, zonder peperduur stijladvies, is er nu 'My Color Passport'. Nouveau's online editor Kim wilde precies weten wat dat is en toog naar ICI Paris XL in Haarlem.  

Straal maar
De dames achter dit handige concept kwamen vandeweek langs op de redactie en overhandigden mij een pakje met daarop de naam 'My Color Passport'. Het zag er al uit als een geschenk, maar het echte cadeau krijg je pas in de ICI Paris, waar je een kleurenadvies op maat wacht. Het doosje (zie de foto hieronder) is een soort waardecheque, en als je die inlevert bij een speciaal geselecteerde ICI Paris XL, krijg je van een van de medewerksters - met behulp van een speciale computer - te horen in welke kleur kleding én make-up je het meest straalt. Dat willen wij wel!

Warm of koel type?
Daarvoor hoef je niet veel te doen: de kleur van je arm wordt gelegd op een zilveren en een gouden ondergrond en daar begint het 'meten' al: oogt je arm flets op de gouden ondergrond? Dan ben je het meest gebaat bij koele tinten - zoals ik, zo blijkt. Komt je huid het best uit op goud? Dan ben je het mooist als je je in warme tinten hult. 

Keuzes, keuzes...
Vervolgens wordt de kleur van je ogen en huid in de computer ingevoerd, en je geeft zelf aan welke kleurenpaletten die je te zien krijgt jou het meest aanspreken. Daaruit kiezen vond ik overigens nog best moeilijk. Maar eigenlijk moet je meteen het palet aanwijzen dat in je opkomt. Niet denken, maar doen - gelukkig kreeg ik hulp van kleurexpert Pearl.

Even scannen in het pashokje
Duur is zo'n persoonlijk advies niet (een kleine 30 euro) en binnen tien minuten ben je meteen een stuk wijzer én krijg je je eigen kleurenpaspoort - dat nog best heel verrassend kan zijn - mee naar huis. Je krijgt ook de speciale app cadeau, die je altijd kunt raadplegen als je twijfelt of je een aankoop moet doen. Scan de kleur in van dat ene jurkje of die mooie blouse (ja hoor, gewoon in het pashokje) en de app 'vertelt' je direct of het je kleur is - of niet. 

Dank u, Santa
My Color Passport cadeau geven is natuurlijk ook in de roos, maak je er meteen een gezellige shopdag van met degene aan wie je 'm geeft! Hier vind je alle informatie. Dit vierkante persoonlijke 'papieren' Color Passport krijg je meteen mee, wie wil downloadt de app en voilà: een kleuren faux pas zal jou nooit (meer) overkomen.

Kleurexpert Pearl legt nog even kort uit hoe My Color Passport werkt. Zet je volume gerust wat hoger, want het was gezellig rumoerig in de winkel. 

Credit sfeerbeeld: Hollandse Hoogte

 

 

 

 

 

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan