We willen ze allemaal hebben: Atelier Swarovski viert haar tiende verjaardag met de herlancering van de Christopher Kane-collectie en onthult de nieuwe AW17-collecties in samenwerking met modelegende Iris Apfel, fashion designer Jason Wu en opkomend talent Paul Andrew.

Opgericht door Nadja Swarovski in 2007 viert Atelier Swarovski haar 10-jarige bestaan door de Christopher Kane 'Bolster'-collectie in vier klassieke Swarovski Crystal Mesh colorways te herlanceren. Deze nieuwe vijfdelige collectie bestaat uit de mooiste stukken van de afgelopen tien jaar, met als toevoeging een nieuw ontwerp armband.

We tonen een paar statement stukken uit de collecties van Iris Apfel, Christopher Kane, Jason Wu en Paul Andrew.

Iris Apfel weet: black diamonds are forever
Modelegende Iris Apfel ontwierp met Atelier Swarovski 'Just Iris', een eigenzinnige collectie met statement kettingen, manchetten en kristallen oorbellen. Daarnaast omvat de collectie Swarovski Crystal Pearls in Black Diamond en het nieuw ontwikkelde Scarabaeus Green effect - een shining met de persoonlijke stijl van Apfel. Prachtige eyecatchers, vinden wij.

AS by Iris Apfel, Just Iris, 5 Row ketting

AS by Iris Apfel, Just Iris, 5 Row armband

AS by Iris Apfel, Just Iris, clip oorbellen

 

Lees ook: Typisch Máxima: de 10 mooiste statement kettingen van onze koningin

Subtiele glamour
"Het herlanceren van de klassieke Bolster van de afgelopen seizoenen is de perfecte manier om een ​​decennium van samenwerkingen met Atelier Swarovski te vieren. Het is een eenvoudig maar subtiel glamoureus ontwerp - als het licht de kristallen raakt, komt het tot leven", aldus Christopher Kane.

AS by Christopher Kane, Skinny Bolster Necklace, Crystal

AS by Christopher Kane, Skinny Double Bolster armband, Rose Gold

Ook al zo mooi
Voor de tweede samenwerking van mode-ontwerper Jason Wu met Atelier Swarovski, creëerde Wu een ​​15-delige collectie met colliers, armbanden, ringen en oorbellen - van kristallen in rood, groen, perzik en zilvertinten. Hier zie je Máxima toch mee weglopen?

AS by Jason Wu, Mosaic, Drop clip oorhangers

AS by Jason Wu, Mosaic 'neck piece'

AS by Jason Wu, Mosaic armband

Atelier Swarovski by Paul Andrew
Schoenenontwerper Paul Andrew ontving in juni 2016 de CFDA Swarovski Award voor Accessory Design, voor zijn eerste sieradencollectie voor Atelier Swarovski. Het vervolg is de AW17-collectie. 

AS by Paul Andrew, Chandelier, Ring, Golden Shadow

AS by Paul Andrew, Domino, armband

En, al hebberig? :) 

Zowel overdag als 's avonds
De Atelier Swarovski Core collectie blijft zich uitbreiden en bestaat uit een reeks stijlen in twee lijnen. De nadruk ligt op de vernieuwde toepassing van kristallen in eigentijdse sieraden, die zowel overdag als in de avond gedragen kunnen worden.
De Atelier Swarovski Herfst/Winter 2017 collecties zijn vanaf september 2017 beschikbaar in geselecteerde Swarovski-winkels.

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan