Palais Bulles is het excentrieke huis van de modeontwerper Pierre Cardin aan de Côte d'Azur

Palais Bulles

Palais Bulles werd in 1977 ontworpen door Antti Lovag, een Hongaarse artiest. De opdrachtgever was een rijke industrieel, Pierre Bernard. Vanaf 1991 is Pierre Cardin de trotse eigenaar van het Palais en is het zelfs geklasseerd als beschermd monument.

Het ontwerp

Het is op het eerste zicht een hallucinant maar betoverend beeld. De gigantische bubbels, die het midden houden tussen de duikpakken van Jules Verne en grotwoningen in Gaudí-stijl, vormen samen een paleis van maar liefst 1.800 vierkante meter.

Alles in dit pop-paleis is rond, van de baden tot de meubelen en de deuren! De 12 suites, stuk voor stuk gedecoreerd met glanzende seventies-lakmeubelen dragen het signatuur van zijn huidige eigenaar, Pierre Cardin. Aan de muren: de kunstwerken van zijn favoriete kunstenaars: Picasso, Serge Branson ... Het paleis staalt in zijn totaliteit ook een heel hoog Kubrick-gehalte uit.

Droomlocatie

Onder meer door zijn perfecte ligging aan de Crosette in Cannes wordt het paleis vaak afgehuurd tijdens het filmfestival. De jetset is er kind aan huis: in 2002 werd er onder andere een feestje gegeven voor de 40e verjaardag van James Bond. Het Palais Bulles kan volledig privé gehuurd worden op aanvraag.

Boek

Alles over de visie van Pierre Cardin op zijn extravagante woning is te lezen in het boek 'Le Palais Bulles de Pierre Cardin' dat samen met Jean-Pascal Hesse (verantwoordelijk voor de pers bij Cardin) publiceerde bij Assouline.

Website:

www.palaisbulles.com

Bron: Madame Figaro/Imagicasa

In 1968 introduceerde Renzo Rossetti voor een schoen met de legendarische "kwastjes". In die tijd was Italië een sobere plek en waren mensen niet gewend aan fijn ontworpen accessoires: eenvoud was geen trend, maar de stijl van het dagelijks leven.

De Brera-loafer heeft zijn naam te danken aan de historische wijk in Milaan. De schoen werd in eerste instantie ontworpen voor mannen, maar in het begin van de jaren 70 werd eindelijk ook de vrouwelijke versie geproduceerd.

Inmiddels zijn de kwastjes echte eyecatchers en natuurlijk vaak gekopieerd. Het modehuis Fratelli Rossetti staat erom bekend.

Speciaal voor de 50-jarige verjaardag van dit iconische model, werd deze feestversie gemaakt met borduursels en de naam. Love it!

Vanaf € 630,-.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Stond er al een tripje naar Londen in de planning of heb je nog een paar dagen vrij deze maand? Tot en met 31 augustus shop je bij de Christian Dior pop-upstore in Harrods de mooiste accessoires én een heel bijzondere Book Tote.

Bij de Dior pop-up ín het wereldberoemde warenhuis laat je nu je Dior Book Tote personaliseren. Rihanna ging je al voor.

Verder barst de winkel uit z'n voegen met stijlvolle accessoires:

Deze geborduurde limited edition saddle-bag bijvoorbeeld. Maakt je beach-look compleet.

Draag deze schattige clogs erbij.

En deze gris zonnebril (ook verkrijgbaar in oa roze, geel en blauw) shop je ook bij de pop-up in Harrods.

We werden ook meteen verliefd op deze cap. Perfect op het terras in St. Tropez. Of waar dan ook.

Dus Londen is calling! Je hebt nog tot eind augustus.

Beeld: Dior.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.