Op zaterdag 10 september 2016 opent Studio Sheila de Vries opnieuw haar deuren, nu op een steenworp afstand van haar vorige locatie. Met winkel, showroom en atelier is zij te vinden op Johannes Verhulststraat in Amsterdam, vlakbij het Vondelpark. In het nieuwe pand toont Sheila twee verdiepingen volop mode. Ook komt ze weer met een prachtige nieuwe collectie voor vrouwen van alle leeftijden die zich in op maat gemaakte kleding elegant willen presenteren.

Shiela de Vries
Shiela de Vries

 

Eerder toonde zij in haar shows al verhalen over Egypte,

Shiela de Vries
Shiela de Vries

de zijderoute, Japan en Istanbul by night. In haar nieuwe studio vertelt Sheila het verhaal van vandaag. Als altijd tijdloze, maar moderne creaties. Elk stuk past in ieders garderobe en kan op verschillende manieren gedragen worden.

Vanuit haar rijke ervaring geeft Sheila de Vries graag advies aan iedere vrouw die op zoek is naar de perfecte pasvorm. Dit gecombineerd met uitgebreide keuze uit de mooiste nieuwe stoffen die zij op haar reizen verzamelde, garandeert prachtige eigentijdse creaties.

Tijdens de feestelijke opening zal Sheila haar nieuwe collectie presenteren.

Programma:

Ontvangst wordt om 13.30 uur verwacht. Om 14.00 uur zal erg een presentatie plaats vinden van niemand minder dan Nederlands actrice en presentatrice Anouk van Nes. Een kwartier daarna is de officiële opening van de nieuwe Studio. De modeshow zal om 14.30 uur plaatsvinden.

De opening van Studio Sheila de Vries is zaterdag 10 september op locatie Johannes Verhulst straat 156 in Amsterdam.

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter