Ook zo’n zin om weer lekker te profiteren van de traditionele zomeruitverkoop? Maar geen zin in overvolle winkels, gegraai in de rekken en lange rijen voor kassa en paskamer? Ga dan eens online kleding shoppen.

Daar vind je minimaal net zoveel voordeel, zonder de ‘nadelen’ die kleven aan het traditionele dagje winkelen.

Samen thuis shoppen
Natuurlijk is het gezellig om met een vriendin een dagje te gaan shoppen in de stad. Maar de drukte, het wachten, het gesjouw met volle tassen, de chaos op de winkelvloer… dat kun je toch missen als kiespijn? Dus in plaats van met een vriendin in de stad af te spreken nodig je haar de volgende keer uit om bij jou thuis te komen winkelen, gewoon aan de keukentafel. Onder het genot van een kop koffie en een goed gesprek bekijk je samen de mooiste kleding in de beste online modewinkels.

Altijd uitverkoop, ook bij grote namen
Uit onderzoek van het Nationaal 50Plus Panel in opdracht van Startpagina blijkt dat maar liefst 80% van de 50-plussers het liefst kleding ‘offline’ koopt. En dat is zonde, want daardoor lopen ze veel voordeel mis. De traditionele zomeruitverkoop van juni en juli is online namelijk allang achterhaald. Als je gericht op internet zoekt, ontdek je elke dag mooie aanbiedingen. Zelfs bij de grote en vertrouwde webwinkels zoals bijvoorbeeld Wehkamp, OTTO, C&A, Miss Etam, WE en de Bijenkorf. Via Startpagina vind je alle online modeaanbiedingen op een rij.

Minder snel impulsaankopen
Ken je dat gevoel dat je je bijna verplicht voelt iets te kopen, met dank aan die overijverige verkoopster? ‘Gewéldig tasje is dat hè? Ik zou niet te lang nadenken hoor, het is de laatste.’ En voor je het weet sta je buiten met een impulsaankoop. Daar hoef je online minder bang voor te zijn. Je kunt rustig samen overleggen of er nog een nachtje over slapen.

Online shoppen is veilig shoppen
“Ja maar wat als dat jasje niet past, of de stof niet fijn aanvoelt?” Geen probleem, dan stop je alles weer in de doos en stuur je het hele spul terug. Ook dit proces is inmiddels door online winkels optimaal ingericht en als consument ben je door de wet goed beschermd. Je hebt altijd het recht om aankopen (meestal binnen 14 dagen) terug te sturen. Op elke online webshop vind je een retourformulier, dat je ingevuld mee moet sturen.

Inspiratie gekregen? Via Startpagina vind je de beste en gegarandeerd veilige online modewinkels. Happy shopping! 

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan