Een handtas is een intiem item. Van onze moeder kregen we dan ook mee om altijd eerst netjes te vragen of we iets uit haar tas mocht pakken. Tuurlijk mocht dat. Zij had geen geheimen in haar tas, maar nu we zelf ouder zijn weten we dat een vrouw haar handtas een éigen plekje is. Daarom ben ik ook extra enthousiast over de samenwerking tussen het Britse luxemerk L.K.Bennett en de kunstenares Boyarde Messenger. Hun op pop-art geïnspireerde collectie lederen alfabetstickers is dé manier om uw handtas of andere lederen accessoires te personaliseren. Deze collectie wordt gelanceerd op 9 november 2016.

Kent u Boyarde nog niet? Zij omschrijft haar schilderstijl als ‘painting on everything but paper’. Trouw blijvend aan haar stijl, was het oorspronkelijke plan om de exclusief voor L.K.Bennett ontworpen letters direct met de hand op de tas te schilderen. Door de enorme vraag is het concept echter een beetje aangepast. Nu zijn het luxe lederen applicaties, waardoor iedereen een gepersonaliseerd accessoire kan creëren.

Het vrouwelijke Britse merk

Het Britse merk L.K.Bennett, dat in 1990 in Londen is opgericht, is een toegankelijk, luxe modemerk met elegante en vakkundig gemaakte schoenen, ready-to-wear, tassen en accessoires die alle ontworpen worden op het hoofdkantoor in Shoreditch. De ultiem vrouwelijke signatuur van het merk uit zich in de opvallende collecties met kleuren en prints uitgevoerd in hoogwaardige kwaliteit.

De Pop Art kunstenares
Boyarde is een internationaal geprezen Britse kunstenares, wier werk bekend is vanwege het met de hand beschilderen van ‘ongewone doeken’, variërend van vrouwenlichamen tot luxe fashion-accessoires. Van op maat gemaakte kunstwerken op geliefde items van haar cliënten  tot de lancering van haar eigen designproducten. Al haar werk wordt gekenmerkt door haar eigen pop-art stijl.

LKBxBoyarde bestaat uit een collectie lederen stickers van A tot Z, deze kosten €25 per letter.

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan