Een handtas is een intiem item. Van onze moeder kregen we dan ook mee om altijd eerst netjes te vragen of we iets uit haar tas mocht pakken. Tuurlijk mocht dat. Zij had geen geheimen in haar tas, maar nu we zelf ouder zijn weten we dat een vrouw haar handtas een éigen plekje is. Daarom ben ik ook extra enthousiast over de samenwerking tussen het Britse luxemerk L.K.Bennett en de kunstenares Boyarde Messenger. Hun op pop-art geïnspireerde collectie lederen alfabetstickers is dé manier om uw handtas of andere lederen accessoires te personaliseren. Deze collectie wordt gelanceerd op 9 november 2016.

Kent u Boyarde nog niet? Zij omschrijft haar schilderstijl als ‘painting on everything but paper’. Trouw blijvend aan haar stijl, was het oorspronkelijke plan om de exclusief voor L.K.Bennett ontworpen letters direct met de hand op de tas te schilderen. Door de enorme vraag is het concept echter een beetje aangepast. Nu zijn het luxe lederen applicaties, waardoor iedereen een gepersonaliseerd accessoire kan creëren.

Het vrouwelijke Britse merk

Het Britse merk L.K.Bennett, dat in 1990 in Londen is opgericht, is een toegankelijk, luxe modemerk met elegante en vakkundig gemaakte schoenen, ready-to-wear, tassen en accessoires die alle ontworpen worden op het hoofdkantoor in Shoreditch. De ultiem vrouwelijke signatuur van het merk uit zich in de opvallende collecties met kleuren en prints uitgevoerd in hoogwaardige kwaliteit.

De Pop Art kunstenares
Boyarde is een internationaal geprezen Britse kunstenares, wier werk bekend is vanwege het met de hand beschilderen van ‘ongewone doeken’, variërend van vrouwenlichamen tot luxe fashion-accessoires. Van op maat gemaakte kunstwerken op geliefde items van haar cliënten  tot de lancering van haar eigen designproducten. Al haar werk wordt gekenmerkt door haar eigen pop-art stijl.

LKBxBoyarde bestaat uit een collectie lederen stickers van A tot Z, deze kosten €25 per letter.

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter