Je hebt het vast wel eens gehad: tijdens een feestje de pijn staan weg bijten omdat je hoge hakken zo veel pijn doen aan je voeten. Steevast luidt het mantra: "wie mooi wilt zijn moet pijn lijden." Want, we hebben er immers heel wat voor over om een paar centimeter langer te lijken. Dat het niet al te gezond ik om je voet in verticale positie te forceren, is dan ook algemeen bekend. Maar volgens nieuw onderzoek zijn er meer risico's aan verbonden.

Lees ook: Dit drinkt Queen Elizabeth

Rugpijn, enkelfracturen, spierscheuren en scheefgroeiende tenen kunnen zomaar gevolgen zijn wanneer je het merendeel van de tijd op hakken loopt. Dat is gebleken uit het onderzoek van Aberdeen University in Groot-Brittannië. Aan de hand van 20 verschillende studies durven ze nu te concluderen dat het dragen van hakken gewoon écht niet goed is voor je voeten.

Wil je nu gelijk je pumps uit en slippers aan? Bespaar je dan de moeite, want ook slippers zijn niet de oplossing. Door hun platte oppervlak kun je hiermee je knieën en enkels verzwakken. Dit omdat een voetenbed dus volledig ontbreekt. Voor schoenen geldt dus hetzelfde als met alcohol: doe het met mate. Niet te hoog en niet te laag.