In 2004 vergaapten we ons voor het eerst aan een trouwjurk van het Nederlandse modeduo Viktor & Rolf, toen prinses Mabel een prachtexemplaar droeg op haar bruiloft met prins Friso. Vorig jaar besloten de ontwerpers te starten met een heuse bruidscollectie en met succes: ook komend seizoen hebben bruiden de mooiste ontwerpen om uit te kiezen.

Lees ook
Mabels trouwjurk tentoongesteld in Australië

Signature looks
De Spring 2018 collectie, waarvan nu het lookbook is verschenen, is er één waarvan het water je in de mond loopt. Iedere jurk (en zelfs een jumpsuit) draagt het overduidelijke handschrift van het designerduo. Denk aan vele lagen tule, zeeën aan ruches, strakke lijnen, asymmetrie, modern borduurwerk met onder meer handgemaakte bloemen en natuurlijk (oversized) strikken, waarmee Mabels bijzondere jurk bezaaid was. 

Om van te dromen
De jurken zijn uitgesproken, maar tijdloos, kunstzinnig, maar niet overheersend. Zoals Mabel haar jurk destijds omschreef: "klassiek met een knipoog". Bekijk een selectie van de waanzinnige bruidsmode hieronder:
 

Bron: Vogue.com.

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan