Modeminnend Nederland kan zijn hart ophalen: vanaf 26 januari staan de mooiste creaties van Nederlands én Vlaams talent centraal tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek. 

Het veelbelovende thema van de openingsavond is Imagine en wordt verzorgd door ‘Future Generation’ – een terugkerend podium voor nieuw talent.

Nieuwste Nederlandse en Vlaamse collecties
Tijdens het event tonen zowel Nederlandse als Vlaamse ontwerpers hun nieuwste collecties, zoals Global Denim Awards-winnares Anbasja Blanken, Tess van Zalinge en Edwin Oudshoorn. FashionWeek Amsterdam wordt afgesloten met een catwalkshow van Liselore Frowijn, een van Nederlands recente internationale successen.

Lees ook: Typisch Máxima: de 10 mooiste statement kettingen van onze koningin

MoMu Antwerpen
Naast catwalkshows van onze zuiderburen zijn, in samenwerking met MoMu (ModeMuseum Antwerpen), Fashionclash en de Brakke Grond, Vlaamse en Nederlandse ontwerpers en filmmakers aan elkaar gekoppeld voor het talentontwikkelingsproject Act! Cut! Play!

'Zeer trots'
De 26ste editie van FashionWeek vindt plaats van 26 t/m 29 januari in de hoofdstedelijke Westergasfabriek. “Ik ben zeer trots op het feit dat de twee grootste pijlers deze editie versterkt tot uiting komen", zegt creatief directeur Iris Ruisch. "Enerzijds het zo belangrijke scala aan Young Dutch talents, onder wie de grootste prijswinnaars van afgelopen jaar. Anderzijds een kwalitatief aanbod Vlaams talent en samenwerkingen met grote Vlaamse partijen.”

Benieuwd naar het hele programma? Kijk dan hier op het vernieuwde online platform. Je kunt op Fashionweek.nl ook meteen kaarten bestellen.

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan