Lucinda Chambers werkte maar liefst 36 jaar voor de Britse Vogue. Na het vertrek van hoofdredacteur Alexandra Shulman, werd de modechef door haar nieuwe werkgever Edward Enninful de laan uitgestuurd. Iets waar Lucinda totaal niet blij mee is. Zo vertelt ze in een eerlijk en open interview met online magazine Vestoj. 

Lucinda: "Het kostte hen drie minuten om mij te ontslaan." Ze neemt geen blad voor de mond en geeft een letterlijke kijk in de keuken van de modewereld. Lucinda: "Het is niet toegestaan om te falen in de modewereld, en al zeker niet in deze tijden met social media, waarbij alles draait om dat succesvolle, fantastische leven. Niemand mag nog falen. Dat creëert angst en terreur."

Veel te zwaar
De inmiddels ex-modechef vergelijkt de mode-industrie - waar ze heel lang deel van uitmaakte - met een school vissen: cyclisch en reactionair. Verder ligt er volgens Lucinda een enorme druk op de schouders van de ontwerpers. Veel designers moeten per jaar acht collecties (en soms weleens zestien) maken, zo vertelt ze. "Veel te veel. Daarom zijn er designers die kampen met een drugs- of alcoholverslaving."

Belachelijk duur
In het interview geeft ze verder toe zelf al geen jaren meer een Vogue te hebben gelezen. De reden? "Er zijn weinig modemagazines die je een goed gevoel geven - integendeel. Ze laten je achter met een slecht gevoel, omdat je niet de juiste etentjes organiseert, je de tafel niet op de juiste manier dekt, of de verkeerde mensen ontmoet. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik het leven leidde dat door het magazine werd gedicteerd."

Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Dat lees je hier

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan