Het designerscollectief Moam heeft de nieuwe sjaal 2016 gelanceerd. De exclusieve sjaal is gemaakt van duurzaam textiel, met een unieke print die gebaseerd is op het concept van de collectie ‘Moam Collective 2016’.

Limited edition 

moam
moam

De sjaal heeft een dubbelzijdige print geïnspireerd door het Midden-Oosten. Het is gemaakt van een duurzame stof genaamd polyester crepe: een lichte stof met een korrelig structuur. Er worden in totaal maar 100 stuks geproduceerd en kost €99,-. De exclusieve sjaal is verkrijgbaar op de site van MOAM.

Campagne

Bij een eerdere editie stond topmodel Doutzen Kroes in de campagne, nu is de eer voor model Kiara Velthuis om te schitteren. Zoals in het beeld te zien is, gaat de derde collectie van MOAM over diversiteit en beweging. Niemand minder dan de Nederlandse topfotograaf Erwin Olaf schoot de nieuwe campagne. Initiator Martijn Nekoui is erg trots en zegt: “De sjaal, het model, haar en make-up én natuurlijk fotograaf Erwin Olaf zelf; alles kwam samen in dit beeld. Ik ben echt enorm trots.”


moam
moam

MOAM

MOAM staat voor Mode Amsterdam en is een platform opgericht door AMFI alumni Martijn Nekoui. Bij het Amsterdamse ontwerpcollectief werken vijf jonge ontwerpers in zes maanden, onder begeleiding van grote namen als Jan Taminiau, Mart Visser en Claes Iversen aan één collectie. Door gekoppeld te worden aan grote namen uit de Nederlandse mode-industrie, zal het netwerk en ervaring van de jonge talenten laten groeien. De talenten worden tijdens de derde collectie wekelijks bijgestaan door mode-pioniers Frans Ankoné, Mariette Hoitink en Peter Leferink. MOAM heeft al samenwerkingen met onder andere Viktor&Rolf, het Rijksmuseum en HEMA gehad. Kent u bijvoorbeeld nog het rookworstenshirt?

Dit jaar krijgen jonge ontwerpers Christiaan de Vries (AMFI), Elysanne Schuurman (HKU), Olivier Jehee (KABK), Maartje Janse (ArtEZ) en Nikki Duijst (KABK) de kans om hun talent aan de buitenwereld te laten zien. De ontwerpers werken aan een collectie bestaande uit minimaal 24 looks voor man en vrouw. Deze collectie wordt 10 oktober 2016 op de catwalk getoond.

Beeld: MOAM Collective

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter