Melania in haar Tom Ford-creatie
Melania in haar Tom Ford-creatie

Hij is bepaald geen Trump-aanhanger, Michael Kors. De kans was daarom groot dat de Amerikaanse designer not amused zou zijn toen bekend werd dat first lady Melania Trump één van zijn creaties droeg op de dag dat haar man voor het eerst het Congres toesprak, afgelopen dinsdag. 

Donald Trump sprak op een gezamenlijke bijeenkomst van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat en zijn vrouw straalde in het publiek. 

Is hij van mening veranderd?
Melania zag er prachtig uit in haar met kralen versierde Michael Kors-pak (à 9.500 euro), maar blijft staan dat het nog altijd een hot topic is in Amerika: welke mode-ontwerpers 'steunen' de Trumps en wie wil hen absoluut niet kleden? Michael Kors hoorde bij die laatste groep, hij zei een aantal maanden geleden: “Ik ben een paar jaar geleden gevraagd haar te kleden en dat aanbod heb ik afgeslagen. Ze is geen Michael Kors-vrouw.” Duidelijke taal. 

Lees ook: Deze 10 designers willen First Lady Melania Trump niet kleden (of juist wel)

Heel diplomatiek
Kors was een fervent Clinton-aanhanger, die tijdens de verkiezingsstrijd talloze dollars doneerde aan haar campagne. Dus werd hem deze week uiteraard om een reactie gevraagd. Was hij toch van mening veranderd? Zijn antwoord, in een interview met Bazaar.com was diplomatiek te noemen.

Michael Kors

Zelf betaald
Kors was every inch a gentleman (maar liet wel doorschemeren dat Melania het kleedje zelf had betaald) toen hij zei: "Mevrouw Trump komt al jaren graag in onze New Yorkse boutique, ze weet wat het beste werkt voor haar en haar levensstijl. Mijn met kralen afgezette creatie reflecteert de gestroomlijnde glamour waar zij voor staat." En daarmee is de designerkous af.

Bron beeld: Hollandse Hoogte
Bron: Townandcountrymag.com

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan