Melania in haar Tom Ford-creatie
Melania in haar Tom Ford-creatie

Hij is bepaald geen Trump-aanhanger, Michael Kors. De kans was daarom groot dat de Amerikaanse designer not amused zou zijn toen bekend werd dat first lady Melania Trump één van zijn creaties droeg op de dag dat haar man voor het eerst het Congres toesprak, afgelopen dinsdag. 

Donald Trump sprak op een gezamenlijke bijeenkomst van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat en zijn vrouw straalde in het publiek. 

Is hij van mening veranderd?
Melania zag er prachtig uit in haar met kralen versierde Michael Kors-pak (à 9.500 euro), maar blijft staan dat het nog altijd een hot topic is in Amerika: welke mode-ontwerpers 'steunen' de Trumps en wie wil hen absoluut niet kleden? Michael Kors hoorde bij die laatste groep, hij zei een aantal maanden geleden: “Ik ben een paar jaar geleden gevraagd haar te kleden en dat aanbod heb ik afgeslagen. Ze is geen Michael Kors-vrouw.” Duidelijke taal. 

Lees ook: Deze 10 designers willen First Lady Melania Trump niet kleden (of juist wel)

Heel diplomatiek
Kors was een fervent Clinton-aanhanger, die tijdens de verkiezingsstrijd talloze dollars doneerde aan haar campagne. Dus werd hem deze week uiteraard om een reactie gevraagd. Was hij toch van mening veranderd? Zijn antwoord, in een interview met Bazaar.com was diplomatiek te noemen.

Michael Kors
Michael Kors

Zelf betaald
Kors was every inch a gentleman (maar liet wel doorschemeren dat Melania het kleedje zelf had betaald) toen hij zei: "Mevrouw Trump komt al jaren graag in onze New Yorkse boutique, ze weet wat het beste werkt voor haar en haar levensstijl. Mijn met kralen afgezette creatie reflecteert de gestroomlijnde glamour waar zij voor staat." En daarmee is de designerkous af.

Bron beeld: Hollandse Hoogte
Bron: Townandcountrymag.com

De eerste mooie dagen zijn een feit. Dus willen we massaal genieten van het warme weer. Een musthave voor dergelijke zalige zomerdagen? Nieuwe badkleding waarmee we heerlijk kunnen flaneren en paraderen. Maar wat zijn de trends van dit jaar?

Het badpak

Een paar jaar geleden nog was het absoluut not-done om in een badpak op het strand te verschijnen - hartstikke ouderwets. Da's inmiddels wel anders: het badpak is dit jaar weer hélemaal terug.

Sportief en sexy, of romantisch en vrouwelijk, het mag en kan allemaal. En zeg nou eerlijk: hoe slank of voluptueus ook, een badpak doet toch altijd meer voor een vrouw dan een nietsverhullende bikini?

De monokini

Voor wie het toch wat lastig vindt om afscheid te nemen van de bikini is er een gulden middenweg. Vanaf de zomer van 2017 is de monokini, een kruising tussen een badpak en een bikini, een graag geziene look op het strand en in 2018 is dat gelukkig nog steeds zo.

Deze variant zorgt voor een nét iets sexyer uitstraling, maar houdt het heerlijk sophisticated. Probeer eens een monokini met verschillende kleuren of met veters als versiering - álles mag deze zomer.

Tips

Eindelijk de perfecte beach look gevonden? Deze zeven handige tips helpen je om je badkleding zo lang mogelijk mooi te houden:

  1. Spoel jezelf als je gezwommen hebt altijd af onder de douche voordat je gaat zonnen. Dat is niet alleen beter voor je kleding, maar ook voor je huid.
  2. Probeer tijdens het insmeren zoveel mogelijk te voorkomen dat er zonnebrandcrème op je badkleding terechtkomt.
  3. Stop je badkleding direct in de was als je thuiskomt van dat heerlijke dagje strand of zwembad. Zo voorkom je schade door bijvoorbeeld chloor en zout.
  4. Laat natte badkleding niet te lang in je strand- of badtas zitten.
  5. Gebruik bij het wassen nooit wasverzachter (dat haalt de rek uit je badkleding) en was je badkleding zoveel mogelijk op de hand.
  6. Stop je badpak, bikini óf monokini nooit in de droogtrommel. Dit is funest voor het (elastische) materiaal.
  7. Droog je badkleding ook nooit op de verwarming. Wel doen? Hang het (buiten) binnenstebuiten aan de waslijn om verkleuring door het zonlicht te voorkomen.

Veel plezier in de zon!

De temperatuur vliegt vandaag richting de hogere twintigers. Wat draag je op zulke warme dagen? Zéker als het weer even wennen is, omdat we dit weer even niet gehad hebben? In elk geval geen polyester, maar wel linnen. Stylist van de Hollywoodsterren Rachel Zoe (45) geeft 'verkoelende' tips.

Ze vertelt in een speciale video hoe je er leuk uit kunt zien op een warme dag. Voor de styliste is er één gouden regel: "Of je nu op vakantie gaat of niet en gewoon op kantoor bent: ik vind het belangrijk dat je de warmtevoelt dankzij elk aspect van je outfit."

De luchtige hoed
Het allereerste item dat niet in je garderobe mag ontbreken is de hoed. Die zijn er natuurlijk in alles soorten en maten, maar de rieten hoed is er eentje die je zomerse look helemaal afmaakt. De hoed mag overigens ook een tikkeltje speels zijn. Denk aan franjes of pomponnetjes.

Omdat onze snoetjes nog niet zoveel zon gezien hebben, is insmeren natuurlijk een must, maar de hoed mag ook mee ter extra bescherming. Multifunctioneel.

Kimono

Ook fijn om aan te trekken naar het strand is een kimono. Bij voorkeur eentje die licht transparant is. Met een kimono kun je ook nog eens verschillende looks creëren.

Ga je voor een bohemian look, draag hem dan over een kort broekje en een mooie top. Maar ook over een bikini of badpak is de kimono handig. Makkelijk als je even een ijsje wil halen op het strand bijvoorbeeld of een mooi glas rosé op een terras wil drinken. 

Sjaaltje

De sjaal is ook heel handig tijdens zomerse temperaturen. Hou je van een rock-'n-roll look, draag hem dan rond je hoofd. Of draag er een hoedje overheen, zodat-ie beter op z'n plek blijft zitten.

Bekijk onderstaande video voor nog meer tips:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in