Want stijl gaat boven trends.

 


Mattijs
Mattijs
Mattijs
Mattijs

In zijn studio op Prinseneiland, presenteerde Mattijs van Bergen afgelopen vrijdag zijn eerste jurk uit de nieuwe lijn MATTER. In dit nieuwe ontwerp- en ondernemingsconcept komt alles samen dat er bij Mattijs van Bergen toe doen: een tijdloze ontwerpstijl die losgekoppeld is van alle conventies en regels. Mode in een eigen tempo ontwikkelen, tegen het vastgeroeste ritme van de seizoenen in.

‘Met MATTER breng ik de dingen bij elkaar die voor mij en mijn team van waarde zijn. Onze aandacht gaat uit naar duurzame, tijdeloze, uitgesproken ontwerpen voor head strong women. Vrouwen die stijl boven trends verkiezen. Dat vraagt om unieke ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. We lanceren de nieuwe designs in ons eigen tempo en niet omdat de trend of het seizoen dit voorschrijft’.

MATTER is een exclusieve, betaalbare collectie. De designs worden in Europa in een kleine oplage van maximaal 51 items per ontwerp gemaakt. Daardoor worden overproductie en waste geminimaliseerd. Het doel is dat de tijdloosheid van het ontwerp overeind blijft en elk seizoen en trends overstijgt, waardoor uit de mode tot het verleden behoort. De nieuwe collectie MATTER wordt online verkocht via de webshop mattijsvanbergen.com.

SONIA ‘matters’

Sonia, een vrolijke, vrouwelijke cocktailjurk is de eerste jurk die Mattijs van Bergen

Mattijs
Mattijs
Mattijs
Mattijs

presenteert in de nieuwe lijn. De karakteristieke fascinatie voor het combineren van bijzondere stoffen en in het oog springende kleuren, komt terug in het ontwerp. Evenals de voor Mattijs van Bergen typerende geplooide rok met taillelijn die de vrouwelijke contouren accentueert. Sonia wordt uitgevoerd in vier varianten: mintgroen fluweel, nachtblauw baby-ribfluweel, oranjeroze cloqué en roze-bruin baby-ribfluweel.

Sonia is genoemd naar de Oekraïens-Franse kunstenares Sonia Delaunay. Mattijs deelt haar fascinatie voor kleur en de werking van kleur. Bepaalde combinatie van kleuren, die lijken te veranderen tijdens een beweging bijvoorbeeld.

‘Zorg voor de omgeving, vind ik belangrijk. En ik voel het als een plicht om dit te vertalen in mijn werk. Met tijdeloze ontwerpen. In een kleine exclusieve oplage om overproductie tegen te gaan. Afstand nemen van de geldende regels vind ik best spannend. Tegelijkertijd merk ik dat het mij beter in staat stelt om met aandacht en liefde, mijn creatieve proces vorm te geven. Aan het einde van de dag is het dat wat mij drijft. En ik hoop dat je dat terugziet in datgene wat ik maak’, aldus Van Bergen.

 

Bewaren

De eerste mooie dagen zijn een feit. Dus willen we massaal genieten van het warme weer. Een musthave voor dergelijke zalige zomerdagen? Nieuwe badkleding waarmee we heerlijk kunnen flaneren en paraderen. Maar wat zijn de trends van dit jaar?

Het badpak

Een paar jaar geleden nog was het absoluut not-done om in een badpak op het strand te verschijnen - hartstikke ouderwets. Da's inmiddels wel anders: het badpak is dit jaar weer hélemaal terug.

Sportief en sexy, of romantisch en vrouwelijk, het mag en kan allemaal. En zeg nou eerlijk: hoe slank of voluptueus ook, een badpak doet toch altijd meer voor een vrouw dan een nietsverhullende bikini?

De monokini

Voor wie het toch wat lastig vindt om afscheid te nemen van de bikini is er een gulden middenweg. Vanaf de zomer van 2017 is de monokini, een kruising tussen een badpak en een bikini, een graag geziene look op het strand en in 2018 is dat gelukkig nog steeds zo.

Deze variant zorgt voor een nét iets sexyer uitstraling, maar houdt het heerlijk sophisticated. Probeer eens een monokini met verschillende kleuren of met veters als versiering - álles mag deze zomer.

Tips

Eindelijk de perfecte beach look gevonden? Deze zeven handige tips helpen je om je badkleding zo lang mogelijk mooi te houden:

  1. Spoel jezelf als je gezwommen hebt altijd af onder de douche voordat je gaat zonnen. Dat is niet alleen beter voor je kleding, maar ook voor je huid.
  2. Probeer tijdens het insmeren zoveel mogelijk te voorkomen dat er zonnebrandcrème op je badkleding terechtkomt.
  3. Stop je badkleding direct in de was als je thuiskomt van dat heerlijke dagje strand of zwembad. Zo voorkom je schade door bijvoorbeeld chloor en zout.
  4. Laat natte badkleding niet te lang in je strand- of badtas zitten.
  5. Gebruik bij het wassen nooit wasverzachter (dat haalt de rek uit je badkleding) en was je badkleding zoveel mogelijk op de hand.
  6. Stop je badpak, bikini óf monokini nooit in de droogtrommel. Dit is funest voor het (elastische) materiaal.
  7. Droog je badkleding ook nooit op de verwarming. Wel doen? Hang het (buiten) binnenstebuiten aan de waslijn om verkleuring door het zonlicht te voorkomen.

Veel plezier in de zon!

De temperatuur vliegt vandaag richting de hogere twintigers. Wat draag je op zulke warme dagen? Zéker als het weer even wennen is, omdat we dit weer even niet gehad hebben? In elk geval geen polyester, maar wel linnen. Stylist van de Hollywoodsterren Rachel Zoe (45) geeft 'verkoelende' tips.

Ze vertelt in een speciale video hoe je er leuk uit kunt zien op een warme dag. Voor de styliste is er één gouden regel: "Of je nu op vakantie gaat of niet en gewoon op kantoor bent: ik vind het belangrijk dat je de warmtevoelt dankzij elk aspect van je outfit."

De luchtige hoed
Het allereerste item dat niet in je garderobe mag ontbreken is de hoed. Die zijn er natuurlijk in alles soorten en maten, maar de rieten hoed is er eentje die je zomerse look helemaal afmaakt. De hoed mag overigens ook een tikkeltje speels zijn. Denk aan franjes of pomponnetjes.

Omdat onze snoetjes nog niet zoveel zon gezien hebben, is insmeren natuurlijk een must, maar de hoed mag ook mee ter extra bescherming. Multifunctioneel.

Kimono

Ook fijn om aan te trekken naar het strand is een kimono. Bij voorkeur eentje die licht transparant is. Met een kimono kun je ook nog eens verschillende looks creëren.

Ga je voor een bohemian look, draag hem dan over een kort broekje en een mooie top. Maar ook over een bikini of badpak is de kimono handig. Makkelijk als je even een ijsje wil halen op het strand bijvoorbeeld of een mooi glas rosé op een terras wil drinken. 

Sjaaltje

De sjaal is ook heel handig tijdens zomerse temperaturen. Hou je van een rock-'n-roll look, draag hem dan rond je hoofd. Of draag er een hoedje overheen, zodat-ie beter op z'n plek blijft zitten.

Bekijk onderstaande video voor nog meer tips:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in