Want stijl gaat boven trends.

 


Mattijs
Mattijs
Mattijs
Mattijs

In zijn studio op Prinseneiland, presenteerde Mattijs van Bergen afgelopen vrijdag zijn eerste jurk uit de nieuwe lijn MATTER. In dit nieuwe ontwerp- en ondernemingsconcept komt alles samen dat er bij Mattijs van Bergen toe doen: een tijdloze ontwerpstijl die losgekoppeld is van alle conventies en regels. Mode in een eigen tempo ontwikkelen, tegen het vastgeroeste ritme van de seizoenen in.

‘Met MATTER breng ik de dingen bij elkaar die voor mij en mijn team van waarde zijn. Onze aandacht gaat uit naar duurzame, tijdeloze, uitgesproken ontwerpen voor head strong women. Vrouwen die stijl boven trends verkiezen. Dat vraagt om unieke ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. We lanceren de nieuwe designs in ons eigen tempo en niet omdat de trend of het seizoen dit voorschrijft’.

MATTER is een exclusieve, betaalbare collectie. De designs worden in Europa in een kleine oplage van maximaal 51 items per ontwerp gemaakt. Daardoor worden overproductie en waste geminimaliseerd. Het doel is dat de tijdloosheid van het ontwerp overeind blijft en elk seizoen en trends overstijgt, waardoor uit de mode tot het verleden behoort. De nieuwe collectie MATTER wordt online verkocht via de webshop mattijsvanbergen.com.

SONIA ‘matters’

Sonia, een vrolijke, vrouwelijke cocktailjurk is de eerste jurk die Mattijs van Bergen

Mattijs
Mattijs
Mattijs
Mattijs

presenteert in de nieuwe lijn. De karakteristieke fascinatie voor het combineren van bijzondere stoffen en in het oog springende kleuren, komt terug in het ontwerp. Evenals de voor Mattijs van Bergen typerende geplooide rok met taillelijn die de vrouwelijke contouren accentueert. Sonia wordt uitgevoerd in vier varianten: mintgroen fluweel, nachtblauw baby-ribfluweel, oranjeroze cloqué en roze-bruin baby-ribfluweel.

Sonia is genoemd naar de Oekraïens-Franse kunstenares Sonia Delaunay. Mattijs deelt haar fascinatie voor kleur en de werking van kleur. Bepaalde combinatie van kleuren, die lijken te veranderen tijdens een beweging bijvoorbeeld.

‘Zorg voor de omgeving, vind ik belangrijk. En ik voel het als een plicht om dit te vertalen in mijn werk. Met tijdeloze ontwerpen. In een kleine exclusieve oplage om overproductie tegen te gaan. Afstand nemen van de geldende regels vind ik best spannend. Tegelijkertijd merk ik dat het mij beter in staat stelt om met aandacht en liefde, mijn creatieve proces vorm te geven. Aan het einde van de dag is het dat wat mij drijft. En ik hoop dat je dat terugziet in datgene wat ik maak’, aldus Van Bergen.

 

Bewaren

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter