Want stijl gaat boven trends.

 


Mattijs
Mattijs

In zijn studio op Prinseneiland, presenteerde Mattijs van Bergen afgelopen vrijdag zijn eerste jurk uit de nieuwe lijn MATTER. In dit nieuwe ontwerp- en ondernemingsconcept komt alles samen dat er bij Mattijs van Bergen toe doen: een tijdloze ontwerpstijl die losgekoppeld is van alle conventies en regels. Mode in een eigen tempo ontwikkelen, tegen het vastgeroeste ritme van de seizoenen in.

‘Met MATTER breng ik de dingen bij elkaar die voor mij en mijn team van waarde zijn. Onze aandacht gaat uit naar duurzame, tijdeloze, uitgesproken ontwerpen voor head strong women. Vrouwen die stijl boven trends verkiezen. Dat vraagt om unieke ontwerpen die de tand des tijds doorstaan. We lanceren de nieuwe designs in ons eigen tempo en niet omdat de trend of het seizoen dit voorschrijft’.

MATTER is een exclusieve, betaalbare collectie. De designs worden in Europa in een kleine oplage van maximaal 51 items per ontwerp gemaakt. Daardoor worden overproductie en waste geminimaliseerd. Het doel is dat de tijdloosheid van het ontwerp overeind blijft en elk seizoen en trends overstijgt, waardoor uit de mode tot het verleden behoort. De nieuwe collectie MATTER wordt online verkocht via de webshop mattijsvanbergen.com.

SONIA ‘matters’

Sonia, een vrolijke, vrouwelijke cocktailjurk is de eerste jurk die Mattijs van Bergen

Mattijs
Mattijs

presenteert in de nieuwe lijn. De karakteristieke fascinatie voor het combineren van bijzondere stoffen en in het oog springende kleuren, komt terug in het ontwerp. Evenals de voor Mattijs van Bergen typerende geplooide rok met taillelijn die de vrouwelijke contouren accentueert. Sonia wordt uitgevoerd in vier varianten: mintgroen fluweel, nachtblauw baby-ribfluweel, oranjeroze cloqué en roze-bruin baby-ribfluweel.

Sonia is genoemd naar de Oekraïens-Franse kunstenares Sonia Delaunay. Mattijs deelt haar fascinatie voor kleur en de werking van kleur. Bepaalde combinatie van kleuren, die lijken te veranderen tijdens een beweging bijvoorbeeld.

‘Zorg voor de omgeving, vind ik belangrijk. En ik voel het als een plicht om dit te vertalen in mijn werk. Met tijdeloze ontwerpen. In een kleine exclusieve oplage om overproductie tegen te gaan. Afstand nemen van de geldende regels vind ik best spannend. Tegelijkertijd merk ik dat het mij beter in staat stelt om met aandacht en liefde, mijn creatieve proces vorm te geven. Aan het einde van de dag is het dat wat mij drijft. En ik hoop dat je dat terugziet in datgene wat ik maak’, aldus Van Bergen.

 

Bewaren

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan