Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De temperatuur stijgt, tijd voor het strand! Wat trekken we aan?

De temperatuur vliegt vandaag richting de hogere twintigers. Wat draag je op zulke warme dagen? Zéker als het weer even wennen is, omdat we dit weer even niet gehad hebben? In elk geval geen polyester, maar wel linnen. Stylist van de Hollywoodsterren Rachel Zoe (45) geeft 'verkoelende' tips. Ze v...

De temperatuur stijgt, tijd voor het strand! Wat trekken we aan?

De temperatuur vliegt vandaag richting de hogere twintigers. Wat draag je op zulke warme dagen? Zéker als het weer even wennen is, omdat we dit weer even niet gehad hebben? In elk geval geen polyester, maar wel linnen. Stylist van de Hollywoodsterren Rachel Zoe (45) geeft 'verkoelende' tips.

Ze vertelt in een speciale video hoe je er leuk uit kunt zien op een warme dag. Voor de styliste is er één gouden regel: "Of je nu op vakantie gaat of niet en gewoon op kantoor bent: ik vind het belangrijk dat je de warmtevoelt dankzij elk aspect van je outfit."

De luchtige hoed
Het allereerste item dat niet in je garderobe mag ontbreken is de hoed. Die zijn er natuurlijk in alles soorten en maten, maar de rieten hoed is er eentje die je zomerse look helemaal afmaakt. De hoed mag overigens ook een tikkeltje speels zijn. Denk aan franjes of pomponnetjes.

Omdat onze snoetjes nog niet zoveel zon gezien hebben, is insmeren natuurlijk een must, maar de hoed mag ook mee ter extra bescherming. Multifunctioneel.

Kimono

Ook fijn om aan te trekken naar het strand is een kimono. Bij voorkeur eentje die licht transparant is. Met een kimono kun je ook nog eens verschillende looks creëren.

Ga je voor een bohemian look, draag hem dan over een kort broekje en een mooie top. Maar ook over een bikini of badpak is de kimono handig. Makkelijk als je even een ijsje wil halen op het strand bijvoorbeeld of een mooi glas rosé op een terras wil drinken. 

Sjaaltje

De sjaal is ook heel handig tijdens zomerse temperaturen. Hou je van een rock-'n-roll look, draag hem dan rond je hoofd. Of draag er een hoedje overheen, zodat-ie beter op z'n plek blijft zitten.

Bekijk onderstaande video voor nog meer tips:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in