Op 3 januari is het zover: dan wordt in Antwerpen het startschot gegeven voor de solden, de bij wet vastgelegde koopjesperiode van België. Hét moment om de mooiste designerstukken voor een fractie van de prijs op de kop te tikken. Boeken dus, die citytrip naar het Vlaamse modewalhalla. Deze zes van Antwerpen mag je niet missen. 

De Zes van Antwerpen

 

1. Hotel Banks

Het stylishe Hotel Banks zit op de hoek van de Steenhouwersvest en de authentieke Antwerpse Vrijdagmarkt en vormt de perfecte uitvalsbasis voor een dagje shoppen. Tout modeminnend Nederland logeert er en vlijt zich na een dag koopjesjagen in de lounge bij de open haard om hun nieuwe aanwinsten te showen én -ons Hollanders bin zuunig- te genieten van de gratis drankjes en tapas. (Steenhouwersvest 55)

 

2. Step by Step

Tussen de opnames van ‘Grace of Monaco’ glipte Nicole Kidman regelmatig haar trailer uit voor een bezoekje aan Step by Step. In een soft pink interieur kun je je laven aan een droomselectie van labels als Isabel Marant Étoile, Alexander Wang, Roseanna en 3.1 Phillip Lim. Iconische Barbie-poppen in de etalage geven het kreukloze designerparadijs een funky twist. (Steenhouwersvest 20)

 

3. Dries van Noten

Koningin Mathilde hult zich graag in een kleedje van Dries van Noten waar doorgaans dan ook een royaal prijskaartje aan hangt. Maar als het ergens goed scoren is tijdens de solden dan is het wel bij deze voorman van de Antwerpse Zes. Met kortingen tot wel 60%. Zijn flagshipstore huist in een historisch warenhuis uit de Belle Epoque: een bezienswaardigheid an sich. (Nationalestraat 16)

 

4. Coccodrillo

Een bezoek aan schoenenparadijs Coccodrillo staat zo ongeveer gelijk aan een museumbezoek. Maison Margiela, Balenciaga, Saint Laurent, Raf Simons, Lanvin… het is slechts een handjevol merken wier ontwerpen hier als prachtige kunstwerken staan uitgestald. Tijdens de solden huren eigenaren Eddy Michiels en Geert Bruloot de bovenverdieping erbij voor de afgeprijsde meesterwerken. (Schuttershofstraat 9)

 

5. Garde-Robe Nationale

In deze minimalistische modehemel Garde-Robe Nationale verrast Nathalie Lachat, het creatieve brein achter modelabel Magdalena, met een unieke mix van jong talent met gevestigde namen, van Belgisch design met internationale (Scandinavische!) stukken. (Nationalestraat 72)

 

6. Wouters & Hendrix

De combinatie van authentiek vakmanschap, innovatief design én humor zette Katrin Wouters en Karen Hendrix drie decennia geleden instant op de modekaart. Hun klassieke juwelen met een surrealistische twist zijn nog altijd to die for. Ook voor Nicole Kidman –daar is ze weer- die er een selectie sieraden aanschafte. (Steenhouwersvest 52)