Modemerk Givenchy heeft bekendgemaakt een nieuw head of design te hebben gevonden. En dat is zeker niet de minste. Niemand minder dan Clare Waight Keller (46), de vrouw die sinds 2011 verantwoordelijk was voor de designs van het immens populaire Chloé, volgt - als eerste vrouw ooit bij Givenchy - Ricardo Tisci op. Tisci kondigde afgelopen januari na twaalf jaar zijn vertrek aan bij het Franse modehuis.

Lees ook: Een Chanel-jasje zo binnen handbereik met korting

Van goede huize

Keller begon in 2011 als creative director bij Chloé en presenteerde afgelopen maand haar laatste collectie voor het merk, die komende herfst/winter in de winkels zal verschijnen. Daarvoor werkte ze onder Tom Ford bij het Italiaanse Gucci

Nieuwe koers

Givenchy maakte het grote nieuws via Instagram bekend. Haar komst is een verrassende en kan een grote verandering betekenen voor het luxe merk. Tisci bracht sexy, strakke en uitdagende mode met een Italiaanse feel. Van Clare zijn we praktische, stijlvolle en soms dromerige mode gewend - een totaal andere stijl.

Even geduld

We zullen nog even geduld moeten hebben op de eerste ontwerpen van de hand van Keller. Zij zal nu gaan werken aan de spring/summer collectie voor 2018, die aankomend najaar gepresenteerd zal worden. Wij zijn razend benieuwd!

Tisci voor Givenchy (2017):

Keller voor Chloé (2017): “My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan