Heb jij tijdens deze warme dagen ook altijd moeite met je kledingkeuze en heb je werkelijk waar geen idee wat je nu het beste uit de kast kunt trekken? Dan kun je deze tips vást goed gebruiken!

Lees ook
Klaar voor het mooie zomerweer! Wat dragen we dit jaar op het strand?

Stof
In de eerste plaats is het belangrijk om goed naar de stof te kijken van het kledingstuk dat je aantrekt. Met warm weer kies je het beste voor een dun geweven stof, die goed ademt, zoals linnen en katoen.

Laat je niet foppen door lichte, wapperende, dunne stoffen van (semi-)synthetische stoffen als viscose.

Kleur
Het is een bekend feit dat ook de kleur van je kleding invloed heeft op hoe warm je het hebt. Kies voor lichte kleuren, die reflecteren het licht beter, waardoor warmte minder vastgehouden wordt dan door dan donkere kleuren.

Zwart kleed af en is eeuwig stijlvol, maar duidelijk niet de verstandigste keuze met 30 ºC.

Gewicht
Let erop dat je kleding niet alleen een lichte kleur heeft, maar ook gemaakt is van een licht materiaal. Hoe minder gewicht er op je huid drukt en hoe minder strak dit zit, hoe minder warm je het zult hebben.

Juist wel óf niet bedekken?
Hoewel we geneigd zijn om zo weinig mogelijk aan te trekken, is het juist beter je huid zoveel mogelijk te bedekken. Het directe zonlicht op je huid maakt namelijk dat je het heel warm krijgt.

Als je kleding van de juiste stof en kleur hebt, is het juist beter je armen en benen te bedekken. Wapperen, we will!

Bron: Flair.

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan